BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

1 bebek öldü, 10 bebek hastanede

Yenidoğan servisindeki bebeklerden biri öldü. 10 tanesi de aynı sorunla karşı karşıya kaldı. Bölüm kapatıldı

Abone ol

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde bulunan devlet hastanesinde dünyaya geldikten sonra taburcu edilen bebeklerden biri öldü, rahatsızlanan 10 bebek ise hastaneye kaldırıldı. Hastanenin yenidoğan ve çocuk üniteleri geçici olarak kapatılırken, bebeklerin rahatsızlanma ve ölüm nedeni araştırılıyor.

İnegöl İlçesi Devlet Hastanesi'nde 1 Temmuz'dan sonra dünyaya gelen ve taburcu edilen 11 bebekten biri evinde öldü. Solunum yetmezliği çeken diğer bebekler ise aileleri tarafından aynı hastaneye kaldırıldı. Bebeklerden 4'ü, burada yapılan ilk müdanalenin ardından Bursa Dörtçelik Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Hastanenin yenidoğan ve çocuk üniteleri Sağlık Müdürlüğü'nce geçici olarak kapatılırken, yaşamını yitiren bebeğe de otopsi yapılacağı belirtildi.

Bebeklerde yaşanan rahatsızlıkların araştırılması için önlem alındığını belirten bir yetkili, “Her türlü ihtimali düşünüyoruz. Olay çok yönlü olarak araştırılıyor. Doğum ünitesinde enfeskiyon olabilir. Bu nedenle hastanenin doğum ünitesiyle çocuk ünitesine geçici olarak hasta kabul etmiyoruz. Bebeklere vurulan sarılık aşıları da inceleniyor. Bunların bozuk olma ihtimali uzak. Kesin sonuçlar araştırma neticesinde ortaya çıkacak” dedi.
Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, hastanelerde tedaviye alınan bebeklerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.