BIST 10.102
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.395,71
HABER /  GÜNCEL

0.6 saniyede gelen mucize (video)

ABD'de oynanan bir maç ise heyecan sınırlarını zorlaması bakımından tarihe geçecek karşılaşmalardan biri oldu.

Abone ol

En çok izlenen spor dallarından biri olan basketbolda özellikle çekişmeli maçların son saniyeleri heyecan dozunun en yüksek olduğu anlardır.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) oynanan bir basketbol karşılaşması son saniyelerdeki heyecanı ile basketbol tarihine geçecek maçlardan birisine sahne oldu. Kaliforniya Kolej Ligi'nde Cal Poly Pomona ile Cal State Dominguez takımları arasında oynan karşılaşma öyle anlara sahne oldu ki, mücadelenin görüntüleri internette izlenme rekorları kırdı.

İki kez uzatmaya giden ve Cal Poly Pomona'nın 60-58 kazandığı karşılaşmada özellikle maçın son saniyelerindeki karşılıklı 3'lük basketler hem maçı anlatan spikeri, hem seyircileri hem de salon içerisindeki oyuncuları kendinden geçirdi.

Maçın bitimine 1 dakika kala Dominguez Hills takımı Robert Willhite'ın 3'lüğüyle 55-53'lük üstünlüğü sağladı. Pomona takımı Tyquan'la kazandığı serbest atışlardan sadece birisinde isabet bulunca maç 55-54'e geldi. Hills'in boş döndüğü hücumdan sonra DeRonn Scott'un 3 sayılık basketiyle skor Pomona lehine 55-57'ye gelince taraftarlar çıldırdı. Çünkü maçın bitimine yalnızca 8 saniye kalmıştı. Ancak Wilhite'ın bitime 2 saniye kala attığı bir 3'lük daha salonda soğuk düş etkisi yarattı.

Skor artık 58-57 Hills lehineydi. Herkes maçın bittiğini düşünürken, bitime 0.6 saniye kala Mitchell Anderson'un orta sahanın gerisinde potaya gönderdiği top bu kez çemberden geçti ve tarihe geçen maçın skoru belli oldu. Pomona müthiş maçı 60-58 kazanmıştı son saniye basketi seyircileri de kendinden geçirmeye yetti. Salon bir anda sahaya indi, heyecan fırtınasına kendini kaptıran oyuncular ise galibiyet sevinciyle nereye koşacaklarını şaşırdılar.

Bu müthiş maçın son saniyelerinin görüntüleri ise internette son günlerin en çok izlenen videolarından biri olmayı başardı.