BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.465,37
HABER /  GÜNCEL

05 Edinin Canı gitti

BBG evinin hırçın Edi'si yıkıldı. Binbir güçlükle tüp bebek sahibi olan Edi ve eşi ihmalin kurbanı mı oldu?

Abone ol BBG'nin Edi'si ile eşinin tüp bebek yöntemiyle doğan bebekleri anne karnındayken "tüberküloz" kaptığı anlaşılamayınca öldü..

TV'deki "Biri Bizi Gözetliyor" yarışmasının birincilerinden Edi Bozukluoğlu'nun eşi Serpil Buluç Bozukluoğlu tüp bebek yöntemiyle hamile kaldı.

Tüm tetkiklerde anne ve bebeğin durumunun normal olduğu söylendi. 21 Ocak'ta doğan bebeğe Can adı verildi.

Hamileliğinin ilk gününden itibaren iştahsızlık, halsizlik, aşırı terleme ve kanama şikâyetleriyle karşı karşıya kalan anne adayının bu süreçte "tüberküloz" olduğu teşhis edilemedi.

21'inci haftada kanama şikâyeti ile hastaneye kaldırılan Serpil Buluç Bozukluoğlu, kan kaybı nedeniyle hamileliğini yatarak geçirmek zorunda kaldı. Tüm tetkiklerde bebeğin gelişiminin iyi olduğu belirlendi.

HAMİLELİKTE TÜBERKÜLOZ

Doğumdan 5 gün sonra anne tüberküloz ve menenjit teşhisiyle hastaneye kaldırıldı. Bebeğe de tüberküloz teşhisi kondu. Can 10'uncu gününde hayata veda etti.

Büyük şok yaşayan Edi ve eşi, tüp bebek merkezi ile doktora 558 bin YTL'lik tazminat davası açtı.

ÇOK HASTANE GEZMİŞ

Dr. Berberoğlugil ise, "Benim sorumluluğum yok. Benden önce çok doktor gezmiş, sonra da başka hastanede tüp bebek yöntemiyle hamile kalmış. Ben doğum doktoru olarak gerekli ilgiyi gösterdim" dedi.

DOKTOR RAPORU GÖZARDI ETTİ Mİ?

Alınan numunelerin gönderildiği patoloji laboratuvarı, anne adayının akciğer tüberkülozu olup olmadığının araştırılması gerektiğini rapor edip, doktor Berberoğlugil'e iletti. İddiaya göre doktor Berberoğlugil raporu gözardı edip, anne adayına tüp bebek tedavisine yönelik ilaç ve iğneler uyguladı. Ancak uygulama sonuç vermedi.

05 Edi' ismiyle ünlenen Bozukluoğlu, 2002'de 12 kez birinci seçilip, 150 milyar lira kazanmıştı.

Neslihan Keskin- Gökay Usanmaz-Sabah