BIST 10.257
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.395,06
HABER /  GÜNCEL

0 teröriste 360 yıl hapis istemi

Görese Dağı'ndaki operasyon sonrasında yakalanan terör örgütü üyesi Yalçın Y. hakkında, 360 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Abone ol

Pikniğe gitmek için annesinden para alarak evden çıkan ve 2010 yılında terör örgütüne katılan Yalçın Y. için 360 yıla kadar hapis istendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ''Suça Süreklenen Çocuk'' sıfatıyla hazırlanan terör örgütü üyesi 17 yaşındaki Yalçın Y. hakkındaki iddianame, Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

İddianamede, 2010 yılında terör örgütüne katılan Yalçın Y'nin, 16-20 Aralık 2011 tarihleri arasında Dicle'nin Kurşunlu köyü yakınlarında bulunan Görese Dağı'ndaki operasyonda güvenlik güçleriyle çatışmaya girdiğinin anlaşıldığı belirtildi.

İddianamede, Yalçın Y'nin beraberindeki örgüt üyesiyle operasyon bölgesinden uzaklaşmak için seyir halindeki bir aracı durdurarak, ''Bizi buradan götüreceksin'' diye tehdit ettikleri, araç sürücüsünün de götürmeyi kabul ettiği kaydedildi.

Sürücünün, yolda jandarma ekiplerini görünce aracı durdurup kaçarak, ''Araçta terörist var'' diye bağırdığı ifade edilen iddianamede, iki örgüt üyesinin güvenlik güçlerince yakalandığı belirtildi.

Terör örgütü üyesi Yalçın Y. ve Mehmet Salim N'nin savcılıkta susma hakkını kullandığı bildirilen iddianamede, yaşı küçük Yalçın Y. ile ilgili soruşturmanın ayrı yürütüldüğü ifade edildi.

6 EYLEME KATILDI

İddianamede, Yalçın Y'nin üzerinde ele geçirilen uzun namlulu silahın yapılan balistik incelemesinde 6 eylemde kullanıldığının tespit edildiği kaydedildi.

İddianamede ayrıca örgüt üyesi Yalçın Y'nin Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 23 Ağustos 2011'de yolda mayın kontrolü yapan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine uzun namlulu silahla gerçekleştirilen ve Astsubay Ahmet Yumak'ın şehit edildiği eylemde yer aldığı da ifade edildi.

Terör örgütü üyesi Yalçın Y'nin katıldığı eylemlerde 36 kişinin mağdur edildiği bildirilen iddianamede, Yalçın Y. hakkında TCK'nın ''Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak'', ''Tasarlayarak adam öldürmek'', 30 kez ''Adam öldürmeye teşebbüs'', 2 kez ''Mala zarar vermek'', ''Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak'', ''Tehlikeli madde bulundurmak'' ve ''Ruhsatsız silah taşımak'' suçlarından toplam 360 yıla kadar hapsi istendi.

PİKNİĞE GİTMEK İÇİN EVDEN ÇIKTI

İddianamede, Yalçın Y'nin babası İhsan Y'nin de ifadesine yer verildi. Baba İhsan Y'nin ifadesinde, oğlunun Mayıs 2010 tarihinde pikniğe gitmek için annesinden 20 lira alarak evden çıktığı ve kendisinden bir daha haber alınamadığını anlattığı kaydedildi.

Terör örgütü üyesi Yalçın Y'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.