BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,08
ALTIN 2.502,29
HABER /  DÜNYA

Azerbaycan'da feci kaza! 7 ölü

Başkent Bakü yakınlarında bir yolcu treninin halk otobüsü ile çarpışması sonucu 7 kişi ölürken, 10'u ağır 41 kişi yaralandı.

Abone ol

Olağanüstü Haller Bakanlığı yetkilisi, “Olay yerine ulaştığımızda otobüsle tren çarpışmıştı. İlk bilgilere göre 6 ölü ve 40 ila 50 arasında yaralı var. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı” dedi.

Kazayla ilgili Azerbaycan Devlet Demiryolları’ndan yapılan açıklamaya göre, Agstafa-Bakü seferini yapan yolcu treni, Bakü’ye yakın Karadağ kasabası yakınlarında bulunan hemzemin geçitte halk otobüsü ile çarpıştı. Kazanın otobüs şoförünün hemzemin geçitte geçiş kurallarına uymaması sonucu meydana geldiği belirtiliyor.

Azerbaycan Devlet Demiryolları yetkilisi, “Şoför demiryoluna yaklaştığı zaman önce sağına, daha sonra soluna bakarak geçmeliydi. Ancak şoför kurallara uymayarak 60km/s hızla ilerleyen trenin geçişi sırasında raya girmiş ve mesafe yakın olduğundan tren otobüse çarparak karşıya kadar sürüklemiş” ifadelerini kullandı.

Hastaneden çıkan bir yaralı da, “Hemzemin geçişini kapatmak isterken şoför görevliye sinyal vererek geçmek istedi ancak raylardan geçerken tren otobüse çarparak sürükledi” şeklinde konuştu.
Ölü ve yaralıların kimliğini belirlemek için olay yerine gelen yetkililer soruşturma başlattı.