BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,52
HABER /  EKONOMİ

Zarrab ve Atilla ilk kez hakim karşısında

ABD'de tutuklu İran asıllı iş adamı Reza Zarrab ve Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, hakim karşısına çıktı.

Abone ol

ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delme, bankacılık sahteciliği ve kara para aklama suçlamaları ile bir yılı aşkın süredir tutuklu olarak yargılanan İran asıllı iş adamı Reza Zarrab ve Halkbankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla hakim karşısına birlikte çıktı.

Türkiye saati ile dün 17:50'de başlayan duruşmaya önce Mehmet Hakan Atilla, ardından da Reza Zarrab, lacivert renkli mahkûm giysileri içinde getirildi.

Yargıç Berman, Reza Zarrab'ın avukatlarından eski New York Belediye Başkanı Rudolph Giuliani ve eski ABD Adalet Bakanı Michael Mukasey'in, Atilla'nın davasına da müdahil olup olmayacaklarını sordu. Atilla'nın avukatı Victor Rocco, bu konunun ilerleyen günlerde belli olacağını, Atilla'nın kefaletle serbest bırakılması başvurusunu hazırlığında olduklarını söyledi.

Savcılık makamı, Zarrab hakkındaki suçlamaların ABD çıkarları açısından 'ciddi ve tehlikeli' olduğunu, bu durumun savunma tarafından küçümsendiğini belirtti.

ATİLLA'DAN TÜRKİYE'YE MESAJ

Savcılık, Zarrab'ın Türkiye ve İranlı üst düzey yetkililerle bağlantılı olduğunu söyledi. Duruşma sonunda bir gazetecinin Türkiye'ye bir mesajı olup olmadığını sorması üzerine Mehmet Hakan Atilla, "Benim bu olaylara bir ilişkim olmadığını Türkiye'nin bilmesini istiyorum" dedi.

Atilla'nın avukatı, davanın duruşması için daha önce belirlenen 21 Ağustos tarihinin, istenen evrak ve bilgilerin toplanması için yeterli bir zaman olmadığını belirterek, duruşmanın daha sonraki bir tarihe alınmasını talep etti.