BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.439,36
HABER /  GÜNCEL

Zaman yazarları Apo'yu bombaladı

İmralı tutanaklarında Öcalan cemaatle ilgili inanılmaz iddialarda bulunmuştu. Zaman yazarları da Öcalan'ı bombaladı.

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Öcalan'ın Gülen ve cemaat hakkındaki yorumlarının da yer aldığı tutanaklara, Zaman'ın yaklaşımı merak konusuydu. Gazetenin manşetinde tutanak sızdırma operasyonu "DERİN GÜÇLER DEVREDE" yorumuyla yer aldı.

Zaman'ın etkin kalemlerinin konuya dair satırları da çarpıcı. İhsa
n Dağı, 'Öcalan epeyce uçmuş' derken, Ekrem Dumanlı ve Hüseyin Gülerce "derin güçlere" işaret etti..

Öcalan'ın konuşmasında MİT'i ve Başbakan'ı destekleyen, Cemaati hedef alan sözleri bugün Zaman gazetesi ve yazarları tarafından sert bir dille yanıtlandı.

Zaman gazetesi manşetinde "Derin Güçler Devrede" başlığı ile yer verdiği haberde Öcalan'ın AK Parti'ye yönelik suçlamalarda bulunduğu iddia etti. Tıpkı Oslo ve Habur gibi, zabıtların yayınlanmasının süreci baltalayacağının altının çizildiği haberde, Gülen Cemaati hakkında Öcalan'ın da Ergenekoncuların ve Ulusalcıların argümanlarını kullandığı dile getirildi.

ZAMAN YAZARLARI NE YAZDI?


GÜLEN NUR HAREKETİNE SIZDI

İMRALI TUTANAKLARI'ndaki Gülen ve cemaatle ilgili bölüm şöyle;

Cemaatin merkezi ABD’dir.
Benim buraya alınmamla birlikte Fethullah da ABD’ye alındı.

Bir yazar (yazarın adını hatırlayamadı) ‘Fethullah Gülen, Nur hareketine sızdı’ diyor. ‘Kesin bilmiyorum, Kemalistlerin sızması’ diyor.

Nur hareketini inceleyin, Saidi Nursi eski Nurs köyündendir. Eski bir Ermeni köyüdür. Teşkilatı Mahsusa’ya girdi, sonradan Mustafa Kemal ile takıştı.

imrali-tutanaklari-tam-metin.20130301083223.jpg

EMRE USLU KONTRGERİLLA MERKEZİNDE YETİŞTİRİLDİ

Fethullah Gülen ABD’de yaşıyor. 120 devlette okul açmış, para nereden. Florida kontrgerillanın eski merkezidir,
Türkeş ve Latin Amerika’daki kontrgerilla, orada yetiştirildi. Yeni merkez ise Utah’tadır. Emre Uslu vs. orada eğitildi. Sağda ve solda örgütleri kontrgerilla ele geçirdi.

İMRALI TUTANAKLARI BASINA KİM SIZDIRDI?

0.20130301083242.jpg

HÜKÜMET İMRALI TUTANAKLARI İÇİN BDP'Yİ SUÇLADI?

imrali-tutanaklarini-bdp-mi-sizdirdi.jpg


İmralı tutanakları Zaman'ın önemli kalemlerinin de gündemindeydi. Gazetenin tepe yöneticisi Ekrem Dumanlı, manşetle eşdeğer bir yazı çıkardı. Ancak en sert eleştirilere imza atan isim İhsan Dağı oldu.

Dağı'nın satırlarında 'dalga' geçmenin yanı sıra Öcalan taraftarlarını kızdıracak kişilik yorumları yer oldu.

İşte çok konuşulacak o yazıdan çok konuşulacak satırlar;

Öcalan epey uçmuş!

*"Barış için 'son umut' olduğu söylenen adam buysa herkesin işi zor, başta da 'İmralı sürecini' yürüten hükümetin.

Karşımızda 'komplo'larla düşünen, her şeyi kendisine bağlayan megaloman bir 'lider' var. Sözleri çok iddialı, hatta hayal ürünü. (...) Sırrı Süreyya Önder'in hitabıyla 'başkan' epeyce uçmuş!"

Süreç ilerlemeli, ama görüşme zabıtları bir ‘iletişim kazası’. Anlaşılan o ki Öcalan, öyle kamuoyunda allanıp pullanacak bir adam değil. Bu Öcalan’dan bir ‘makul bir lider’ imajı yaratmak için çok çalışması gerekecek devletin. Konuşma zabıtları hem Türklerin hem de Kürtlerin ortasına düşen pimi çekilmiş el bombası... Bu işi yürütenlere benim tavsiyem şu; barış için elinizdeki malzeme buysa onu kamuoyu önüne çıkarmak yerine köşe bucak saklayın."



EKREM DUMANLI: "DERİN OPERASYON"

Zaman'ın tepe yöneticisi Ekrem Dumanlı'nın köşesinde tutanaklar öne çıktı. Dumanlı, 'komplo' resmini tanımladı;

*"(...)'İmralı Zabıtları' bundan sonra sıkça tartışacağımız yeni bir sürece işaret ediyor. Çok net bir gerçek var: Derin bir operasyonla karşı karşıyayız.

‘İmralı Zabıtları’ dendiğine bakmayın; yazılanlar devlet-Öcalan görüşmelerini anlatmıyor. Ancak kullanılan o başlık sanki hükümet ile PKK arasında yapılan görüşmeleri naklediyor gibi bir hava uyarıyor. Mevzuun aslı Öcalan’ı İmralı’da ziyaret eden BDP heyetine ‘önderlik’in attığı nutuktur. Nutuk ama ne nutuk! Tahrik var, tehdit var, sabotaj var, provokasyon var.

(...)Bunların bir kısmını megalomanik bir söylem kabul etseniz bile bunların sızdırılması ve kamuoyuna nakledilmesi sürecin çok açık bir operasyon ile yüz yüze olduğunu ispat ediyor.

Dumanlı yazısında "bu zabıtlarda sarf edilen sözler muhalefetin ekmeğine yağ sürecek, ‘ülke bölünüyor’ söylemine güç kazandıracak..." diyor ve ekliyor: "AK Parti dışındaki bütün siyasi partiler bu işten kazançlı çıkacak."

HÜSEYİN GÜLERCE:
"İYİ SAATLER OLSUNLAR"

İmralı tutanakları üzerine bir diğer yazı da cemaatin önemli ismi Hüseyin Gülerce'den geldi. İşte Gülerce'nin yorumu;

*"Tıpkı Balyoz ve Ergenekon davalarında olduğu gibi "iyi saatte olsunlar" yine rol kapıyorlar. Bilgi kirliliği, başka yerlere saptırma, kafa karıştırma, sulandırma, bulandırma adına yine yalanlar, dolanlar, hedef saptırmalar devrede... İmralı'da hiç konuşulmayanlar, sanki konuşulmuş gibi yazılıp, anlatılıyor. Eğer bunlar, kendine istihbaratçı süsü verenlerin numarası değil de, MİT'ten sızıyorsa, hükümetin bunları engellememesi halinde yeni Habur skandalına herkes hazır olsun... "