BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,97
ALTIN 2.448,33
HABER /  GÜNCEL

Yüce Divan oylamasında strateji savaşları

4 eski bakan için tarihi Yüce Divan oylaması öncesinde partiler strateji savaşına girdi.

Abone ol

4 eski Bakan ile ilgili iddiaları araştırmak üzere kurulan TBMM Soruşturma Komisyonunun raporu bugün Genel Kurulda görüşülecek. AK Parti Grup Başkanvekillerinin yaptığı Genel Kurul gündemi toplantısı sonrasında Meclis Soruşturma Komisyonu Raporunun bugün Genel Kurul gündemine alınması kararı verildi.


TBMM'de 4 bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesi konusundaki tarihi oylama öncesinde, partiler arasında strateji savaşları yaşanıyor. Partiler gizli yapılacak Yüce Divan oylamasında AK Partililerin oylarını belli etmelerini engellemek için harekete geçti.

MHP BASTIRACAK!

Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, MHP, TBMM Başkanlığı'na başvurarak, oy veren vekillerin, oylarını belli etmemeleri için "fiziki ve teknik takip" istedi. MHP, 4 eski Bakan hakkında yapılacak görüşmeler sırasında, eski bakanların Yüce Divan'a gönderilmesi konusunda önergelerle de bastıracak.

4-eski-bakan-yuce-divan.20150120151036.jpg 

BAHÇELİ DE "OSMANİYE MİLLETVEKİLİ' OLARAK ÖNERGE VERDİ

MHP'de Genel Başkanı Devlet Bahçeli dahil tüm vekiller, sözkonusu dört bakan hakkında, birer önerge verecekler.

"MHP BU KONUYU ÇOK ÖNEMSİYOR"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Sayın Genel Başkanımız da Osmaniye Milletvekili olarak, dört eski Bakan'ın her biri için birer önerge verdi. Tüm vekillerimiz, vekil olmaktan gelen haklarını kullanarak, eski bakanlar hakkında önergelerini hazırladılar. MHP Bu konuyu çok önemsiyor. Önemsediği için de elindeki tüm imkanları sonuna kadar kullanıyor" dedi.

screen-shot-2015-01-20-at-3.30.08-pm.20150120152826.png 
MHP'DEN 200 ÖNERGE

Vural'ın açıklamalarına göre, MHP oylamaya tam kadro katılacak fakat Enver Erdem rahatsızlandığı için Meclis'e gelemeyeceğini söyledi. MHP'nin 51 vekili var, Enver Erdem hariç, 50 vekil birer önerge vereceğinden, MHP'nin önerge sayısı 200 olacak.

MHP'DEN ÇİÇEK'E DİLEKÇE

MHP, beyaz, kırmızı ve yeşil olmak üzere üç renkte verilecek ve oylamada kullanılacak pulların oylama sonrasında iade edilmesi ve hangisinin kullanıldığının anlaşılamaması için Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e dilekçe verdi.

tay-vural.jpg

MHP'Lİ VURAL: DAVUTOĞLU DA, CEMİL ÇİÇEK DE KAÇTI


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de yapılacak tarihi oylamaya, ne Başbakan Ahmet Davutoğlu, ne de TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in katılmayacağına vurgu yaptı. Vural, "Davutoğlu da, TBMM Başkanı Cemil Çiçek de oylamaya katılmıyorlar. İkisi de oy kullanmamak için kaçtı" ifadesini kullandı.

CHP VE HDP İLE TOPLAM 212 ÖNERGE

CHP ve HDP Grupları adına da her Bakan için toplamda 4 önerge verilince muhalefetin vereceği toplam önerge sayısı 212 olacak.

TANAL OY VERME KABİNLERİNDE FOTOĞRAF ÇEKİLMEMESİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ

CHP'li Mahmut Tanal'ın oy verme kabinlerinde fotoğraf çekilmesinin önlenmesi için Meclis Başkanlığı'na başvuru yaptı. 

DAVUTOĞLU İNGİLTERE'DE

Başbakan Davutoğlu, resmi ziyaret için İngiltere'de. TBMM Başkanı Çiçek de, İslam Birliği Teşkilatı Parlamento Birliği Konferansı için İstanbul'da. Toplantı sabah 10'da Hilton otelinde gerçekleşti. TBMM Genel Kurulu'na , AK Partili Meclis Başkan vekili Sadık Yakut başkanlık edecek.