BIST 10.337
DOLAR 32,23
EURO 34,76
ALTIN 2.460,64

Yorucu

Ülkede bu kadar büyük boyutta bir elektrik kesintisinden daha vahim bir şey varsa o da bu kesintinin nedenini bile doğru düzgün açıklayamayan yetkililerin varlığıdır.



Bu ülke yoruyor insanı. Bu ülkede yaşamak, nefes almak her zamankinden daha zor artık. Haksızlıklar, sayısız ruh hastasıyla bir arada bulunmak, tecavüzler, insan yakmalar, kadın olmak, salıverilen suçu sabit sapıklar, içeri tıkılan düşünce suçluları(!), olmayan adalet, geceden koyu bir cehalet, sorgulamayı bilmeyen beyinler, çocuk gelinler, şiddet, nankörlük, Bakara-makara gerçeği ama yeterince gösterilmeyen tepkiler, sınırsız boyun eğme, kızarmayan yüzler, verilmeyen istifalar, el üstünde tutulan karaktersizler, Aksaray’da bin liralık fincanlarla yapılan kahve keyifleri, doğuda açlıktan kırılan çocuklar, al al bitmeyen gemicikler, torpille alınan makamlar, işsizlikten yok olan hayatlar, açlıktan kırılan ocaklar, ayakkabısız ayakkabı kutuları, ismi var cismi yok demokrasi geyikleri, makarna hikayeleri, senin benim oylarımla meclise girmiş ne oldum delisi milletvekilleri, sadece başkalarının muhteşem yaşamasına yarayan zavallı vergilerim, alınamayan haklar, maden ocağında çürümüş mezarsız vücutlar, dalga geçilen biz……

Dahası var.. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki dahası var.

Ve yine biliyoruz ki bu kabus bitmeyecek..

Ülkedeki en taze skandal, dün yaşanan majör elektrik kesintisiydi. Yine bir sürü tarifsiz sıkıntı yaşandı. Bu soğukta elektriksiz kaldık ülkece. En vahimini hastaneler yaşadı. Jeneratörler bir yere kadar yaradı işe. O hastalardan ya da hasta yakınlarından biri olmak istemezdik dün hiçbirimiz.
Sonra Enerji Bakanı Taner Yıldız açıklama yaptı. Ama kesintinin nedenini tam olarak açıklayamadı.
Kesintinin nedeninin araştırıldığını ancak sorunu net bilmediklerini söyledi.. Bilmiyormuş evet. Gerçekten bilmiyorsa bu çok çok büyük bir problem. Türkiye’nin tamamında elektrik 8 saat kesiliyor ve Enerji Bakanı kesintinin nedenini bilmiyor.... Biliyor da söylemiyorsa bu da problem, çünkü gizlenecek kadar büyük bir sorun var demektir...

Bakan kesintilerin nedenini bilmiyoruz diyor, ama 8 saat sonra ülkenin %85'ine elektrik verdik diyor. Nedenini bilmedikleri kesintiyi nasıl giderdiler?? Yoksa neden kesildiğini bilmedikleri gibi neden geldiğini de mi bilmiyorlar?

Belli ki Enerji Bakanlığı’nda bir şeyler yolunda değil. Bu düzeyde bir elektrik kesintisini önleyememiş olmak zaten yapılan işi anlatıyor. Kesinti oldu ama neden oldu onu bile bilmemek gerçek ve büyük bir sorun. Bakanlıkta hiçbir şey kontrol altında değil gibi. Bakan da ne olup bittiğini bizimle anlamaya çalışır halde. Eminim profesyonel bir Halkla İlişkiler birimi vardır bakanlığın. Buna rağmen Kriz Yönetimi diye bir olgudan haberleri yok sanki. Açıklama ancak saatler sonra yapılıyor ama içi boş. Aynı sahneleri o maden faciasından hatırlıyorum. Hani 301 kişinin öldüğü. Aynı yüz ifadesi, aynı mimikler.. Aynı nasılsa bu da atlatılır rahatlığı..

Yönetilen bir hane değil, koca bir devlet. Dolayısıyla insan vatandaş olarak daha ciddi açıklamalar bekliyor. Ne olup bittiğini doğru düzgün öğrenmek istiyor. Ama ilgili bakanın bildikleri de bizimkinden fazla değil!

Ülkede bu kadar büyük boyutta bir elektrik kesintisinden daha vahim bir şey varsa o da bu kesintinin nedenini bile doğru düzgün açıklayamayan yetkililerin varlığıdır.

Oy kullanmış bir vatandaş olarak dünkü kesintinin nedenini öğrenmeye hakkım var. Ama açıklayabilen yok. Bakan bunu açıklayamıyorsa, istifa da kendisi için bir seçenek olabilir. Ama şahsen bu ihtimali düşük görüyorum. 301 kişinin öldüğü maden faciasından sonra istifa etmemiş bir bakanın elektrik kesildi diye istifa edeceğini sanmıyorum..

Bu ülke gerçekten yoruyor insanı…

Yoruldum.



https://www.facebook.com/Evrim.Akses
https://twitter.com/evrimakses