BIST 9.757
DOLAR 32,57
EURO 35,03
ALTIN 2.456,65
HABER /  GÜNCEL

Yol durumu İstanbul Balıkesir yolu açıldı mı?

Hava durumu Balıkesir'de hayatı durdurdu. Kar yağışı nedeniyle Balıkesir, Bursa , İstanbul yolu kapandı. Son durum ne? Kapanan yollar açıldı mı?

Abone ol

Karayollarından gelen son yol durumu bilgisine göre Balıkesir'i Bursa ve İstanbul'a bağlayan karayolunda, yoğun kar yağışı ve iki tırın kayması nedeniyle ulaşım durdu. Saatler süren çabalar sonunda yol ulaşıma açılırken uzun kuyruklar oluştu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Balıkesir'i Bursa ve İstanbul'a bağlayan karayolu, yoğun kar yağışı ve Değirmenboğazı mevkisinde iki tırın kayması yüzünden trafiğe kapandı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve Değirmenboğazı mevkisinde iki tırın kayması yüzünden kapanan güzergahı açmak için karayolları ekipleri yoğun bir çalışma yürüttü.

Karayolu, yaklaşık iki saatte tekrar ulaşıma açılarak sürücülerin geçişlerine izin verildi.
balikesir-istanbul-yolu-kapandi.jpgKar yağışı nedeniyle Balıkesir - İstanbul - Bursa yolu kapanınca uzun kuyruk oluştu

Ayrıca Balıkesir'i Edremit Körfezi, Bigadiç, Savaştepe ve Soma'ya bağlayan karayolları da çalışmalar sonucu tekrar ulaşıma açıldı.

TEM D 100 YOLUNDA SON DURUM

TEM otoyolu ve D-100 karayolunun BoluDağı kesiminde yoğun kar yağışı başladı. Öğleden sonra başlayan ve şiddetini arttıran kar yağışı nedeniyle TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde sürücüler zor anlar yaşıyor.

Karayolları ekipleri, güzergahta tuzlama ve kar küreme çalışmasını sürdürüyor. 

yol-durumu-d-100-yolu.jpgÖte yandan İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, D-100 karayolunun ulaşıma kapanmaması için Elmalık Kavşağı'nda oluşturulan kontrol noktasında tırları durdurarak, dinlenme tesislerinin park alanlarına yönlendiriyor.

KOCAELİ TEM D 100 YOLUNDA TUZLAMA

Kocaeli'nde etkili kar yağışı nedeniyle Karayolları ekipleri, D-100, D-130, D-605 karayolları ile TEM otoyolunda tuzlama çalışması yapıyor.

Kentte sabah saatlerinde başlayan sağanak, yerini kar yağışına bıraktı. Karayolları ekipleri, D-100, D-130 ve D-605 karayolları ile TEM otoyolunun Kocaeli geçişinde aksama yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Trafik ekipleri, sürücüleri yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapmamaları konusunda uyarıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de 164 araç ve 269 personelle Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi güzergahı, Radar yolu, Kuruçeşme Irak Konutları, Gündoğdu Konutları, Miralay Mümtaz Caddesi, santral yokuşu ve Arızlı TOKİ Konutları, Maşukiye-Kartepe yolu, Kuruçeşme TOKİ Konutları ve köy yollarında aksamalara müdahale ediyor.

KIRKLARELİ BULGARİSTAN GEÇİŞİ
kirklareli-bulgaristan-yolu.jpg
Kırklareli'nin Demirköy, Kofçaz ve Vize ilçelerinde, kar hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı Kofçaz ilçesinde 15, Demirköy’ün Mahyatepe mevkisinde 20, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda 12 santimetreye ulaştı.

Yağış nedeniyle Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı yakınlarında çok sayıda araç yolda kaldı. Polis ekipleri, araçların yola zincirsiz çıkmasına izin vermiyor.

Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri de bölgede kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.

TEKİRDAĞ ARABALAR YOLDA KALDI
tekirdağ-kar-yağişi.jpgTekirdağ 'da, yoğun kar nedeniyle Malkara ve Hayrabolu ilçelerine ulaşımı sağlayan yollar kapandı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde etkisini arttıran yağış dolayısıyla kapanan yollardaki araçlar, polis tarafından şehir merkezine ve dinlenme tesislerine yönlendirildi.

Tekirdağ çevre yolunda ise zincirsiz ve kar lastiği olmayan araçlar yolda kaldı, uzun araç kuyrukları oluştu.