BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.436,26
HABER /  GÜNCEL

Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na darbe göndermesi

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da toplu açılış törenine katıldı. PKK'nın Kürtler gibi bir sorunu olmadığını söyleyen Yıldırım, İstanbul'a yürüyen CHP liderine çattı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım PKK, PYD ve YPG'nin hepsinin ayrı olduğunu bu örgütlerin Kürtler diye bir sorunu olmadığını söyledi. Diyarbakır'ı bölgenin parlayan yıldızı haline getireceklerini ifade eden Yıldırım, İstanbul'a yürüyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da toplu açılış töreninde konuştu. Vatandaşları selamlayan Yıldırım, başbakan olduktan sonra bir yılda üçüncü kez Diyarbakır'a geldiğini belirterek, "Ne kadar Erzincanlıysam o kadar Diyarbakırlıyım, ne kadar İzmirliysem o kadar Vanlıyım, ne kadar İstanbulluysam o kadar Batmanlıyım." ifadesini kullandı.

6-7 Ekim olaylarında milleti sokağa çağırdıklarını, vatandaşları terör örgütlerine hedef gösterdiklerini ve 53 masum insanın canına kastettiklerini anlatan Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yasin Börü'yü öldürdüler, bir de işkence ettiler ama şimdi bunları yapanlar hesabını veriyor mu? Verecekler, çünkü hiç kimse Diyarbakır'ı Türkiye'nin teminatı, peygamberler, sahabeler şehri Diyarbakır'ı, Diyarbekir'in güzel insanlarını dize getiremez. Geçen yıl buraya geldiğimizde 'Bu çukurları kazanlar, bu çukurlarda kendilerini yok edecekler, bu çukurlara onları gömeceğiz.' dedik. Gömdük mü? Şimdi gün onların verdiği zararları ortadan kaldırma günüdür. Şimdi artık birlik olma, beraber olma, birlikte Türkiye olma zamanıdır."

KILIÇDAROĞLU'NA ÇATTI

Siz değil misiniz 15 Temmuz'da cumhurbaşkanımızın meydanlara inin dediğinde, bayrağı elinize alarak bu meydanları siz doldur madınız mı? Meydanlara inemeyenler şimdi Ankara'dan İstanbul'a yürüyorlar. Yürüyecekseniz darbeye karşı yürüyecektiniz. Adalet arıyorsanız adalet sokakta aranmaz. Onu mahkemede arayacaktınız.

"PKK'NIN KÜRT DİYE BİR SORUNU YOK"

Kardeş kavgasını da bitirdik, milletimizle devletimizi kucaklaştırdık. Doğu ile Batı'yı yakınlaştırdık. Diyarbakır için Türkiye için bölge için her türlü imkanı seferler edeceğiz. Yıkılan evlerin yerine en güzelini yapacağız. Bu terör örgütü PKK-PYD bunların hepsi aynı. Bu örgütlerin Kürtler diye sorunu yok. Hem Türkler'in hem Kürtler'in sorunu terördür. Bunları aramızdan çıkarmaya yemin ettik.

"TÜRKİYE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR"

Türkiye her türlü tehdidi rağmen, etrafındaki savaşlara rağmen büyümeye devam ediyor. Türkiye, büyümede üç numara. Neye rağmen? Darbeye rağmen, ekonomik krize rağmen. Diyarbakır'a bir teşekkür daha var. Siz 16 Nisan'da destan yazdınız. Türkiye'de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine "evet" dediniz. Tam destek verdiniz, neredeyse oylarınızı yüzde 70 artırdınız."