BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.451,59
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yıldırım o sözlere açıklık getirdi!

AK Parti İzmir Adayı Binali Yıldırım, İzmir projelerini anlattı, hayat tarzlarına karışmalarının mümkün olmadığını söyledi.

Abone ol

AK Parti İzmir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir'de daha rahat içki içilecek sözlerine açıklık getirdi, körfezi temizleyeceğini söyledi. İzmir'in AK Partili belediye başkanlarının yer aldığı Beyoğlu gibi yerlerden farkı olmadığını anlatan Yıldırım, hayat tarzlarına müdahale etmelerinin mümkün olmadığını söyledi. İşte Yıldırım'ın o sözleri;

Binali Yıldırım, CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in sorularını cevapladı. Katıldığı bir televizyon programında söylediği sözlere açıklık getiren Yıldırım, hayat tarzlarına müdahale gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyledi. Kendi ailesinde de farklı düşünen, farklı giyinen bireylerin olduğunu anlatan Yıldırım, ailemde bile bunu yapmıyorum diyerek o söylentilere karşı çıktı. İşte Yıldırım'ın o sözleri;

"Türkiye'nin hiçbir yerinde "hayat tarzına karışacak mısınız yahut hayat tarzını değiştirecek misiniz" diye sorulmuyor. İzmir'de bu soru soruluyor bana. Ben de diyorum ki böyle bir düşüncemiz yok, böyle bir yetkimiz de yok. Benim işim belediye başkanlığına adayım, hizmet etmek istiyorum.

AİLESİNDEN ÖRNEK VERDİ

İlla anlamak istiyorsanız iki şey söyledim ben. Bir, benim evimde farklı giyinenler var, farklı düşünenler var. Aile biriyleriyle herhangi bir değiştirme gibi gayretim yok. Evimde düşünmediğim bir şeyi İzmir'de nasıl zorlayacağım, onları nasıl ikna edeceğim böyle bir şey yok. İki bir şey daha söylüyorum. İstanbul- Yenikapı, İstanbul- Etiler, İstanbul- Boğaz ve İstanbul- Beyoğlu'ndaki hayat tarzı ile hayat tarzı arasında ne fark var? Orada da AK Partili belediye başkanları iş başında. Eğer bir şey değiştirilseydi orada değiştirilirdi. Demekki bu sorunun karşılığı yok aslında.

Bunu sadece İzmirlileri bize karşı yönlendirmek için buradaki yerel yöneticiler geliştirdiği bir argüman. Bir adım daha ileri daha gittim. Körfez'de imbat estiğinde burnunuzu tutarak içki içmeyeceksiniz. O körfezi temizleyerek daha rahat rahat içeceksiniz. Bunu dedim evet. Burada yanlış bir şey yok.

"O SÖZLERE TEPKİ VAR MI?"

Hiç kimseden tepki almadım. Öyle bir şey olmaz bizde. Ben düşündüğüm herşeyi söylerim. İnandığım her doğrunun arkasında olurum. Doğruları konuşmaya devam etmek lazım."