BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yıkım ekiplerine karşı 'bıçak' bilediler

Evlerinden zorla çıkartılmak istendiğini iddia eden aile ekibe bıçaklı direnişte bulununca müceadeleyi kazandı.

Abone ol

 Gaziosmanpaşa'da evlerinin müteahhitler tarafından hile ve zorla ellerinden alındığını ileri süren aile, yıkım için gelen ekiplere bıçak ve çatal kaşıkla direndi. Ailenin 'eve girilmesi durumunda bıçakla kendilerine zarar vereceklerini söylemesi üzerine' yıkım ekipleri bölgeden uzaklaştı.

İddiaya göre, Gaziosmanpaşa Küçükköy Yolu Caddesi 32/1 numarada bulunan dairelerini kat karşılığı müteahhitlere veren Yıldırım ailesi, yaşanan sorunlar nedeniyle bu kararlarından vazgeçti. Taksi şoförlüğü yapan Hakan Yıldırım, anlaşmanın bozulmasından sonra müteahhitlerin, kendilerine silah zoruyla senet imzalatarak babadan kalma evlerini ellerinden aldıklarını iddia etti. Müteahhitlerin bu senede dayanarak mahkemeden tahliye kararı aldırmasının ardından evden çıkarıldıklarını öne süren Hakan Yıldırım, bir buçuk aydır eşi Gülay ve çocukları Selahattin (14), Nedime(12) ve Nergis(1) ile birlikte sokakta yatıp kalktıklarını söyledi.

Yıkım ekiplerinin bugün evlerini yıkmak için geldiklerini görerek arka pencereden eve giren Hakan Yıldırım ile eşi Gülay ve kızları Nedime yıkımı engellemeye çalıştı. Ellerinde bıçak, çatal kaşık ve kırık cam parçaları ile yıkım ekiplerini eve yaklaştırmayan Yıldırım ailesi evdeki eşyaları da görevlilerin üzerine attı.

Evlerinin önünde çadır kurarak yaşadıklarını soğuk ve sağlıksız ortamdan dolayı sürekli hastalandıklarını belirten anne Gülay Yıldırım, "5 yıldır bunlarla uğraşıyoruz. Polise başvurduk, mahkemelere başvurduk ama sonuç alamadık. Bizim mağduriyetimizi görmeyen devlet, tartıştığım müteahhitlerin hakaret davası açması nedeniyle 4 aylık kızımla beni 3.5 ay cezaevinde yatırdı. Neler yaşadığımı Allah bilir. Gün oldu süt bulamadım, gün oldu yatacak yer bulamadık. Biz hakkımızı istiyoruz. Bizi tehdit ediyorlar sesimizi duyan yok." diyerek gözyaşı döktü.