BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.438,01
HABER /  EKONOMİ

Yellen konuştu dolar resmen uçtu!

FED Başkanı Janet Yellen'ın ABD kongresindeki konuşması dolar fiyatlarını resmen uçurdu. Türk lirası karşısında rekor üstüne rekor kıran dolar, yeni günün ilk dakikalarına da yine rekorla girdi.

Abone ol

Doların Türk lirası karşısında ateşi bir türlü sönmüyor! FED Başkanı Janet Yellen'ın ABD kongresinde yaptığı konuşmasının hemen ardından iniş eğiliminde olan dolar bir kez daha hareketlendi. Dolar o konuşmanın ardından uluslararası piyasada Türk lirası karşısında 3.3760 seviyelerinden alıcı buldu.

Dolardaki tırmanışın hızlanmasında ABD Merkez Bankası Janet Yellen'ın açıklamaları etkili oldu. Dolar/TL, 3.3500 seviyesini görerek yeni rekorunu kırdı. Kur, dün saat 23.15 itibari ile 3.3760 seviyesinden işlem gördü.

Dolar/TL, dün 3,3270 seviyelerine kadar çıkarak rekor kırmıştı.

YELLEN'DAN ABD KONGRESİNDE SUNUM

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, görevini 4 yıllık süresi, Şubat 2018'de dolana kadar sürdüreceğini söyledi.

Yellen, ABD Kongresinde yaptığı “Ekonomik Görünüm” başlıklı sunumun ardından Kongre üyelerinin soruları yanıtladı.

Geçen hafta Donald Trump’ın zaferiyle sonuçlanan başkanlık seçimlerinin faiz artırımını nasıl etkileyeceği sorusuna Yellen, “Benim kendi görüşüm, kasım toplantısından bu yana aldığımız veriler ve gelişmelerin güçlenen büyüme, iyileşen iş gücü piyasası ve yükselen enflasyon beklentilerimizle uyum gösteriyor.” yanıtını verdi.

Yellen, öte yandan yeni yönetim ve Kongrenin gelecek dönemde birçok ekonomi politikasını uygulamaya sokacağına işaret ederek, Fed’in bu politikaların enflasyon ve istihdama etkilerini değerlendireceğini belirtti.

“Şu anda, ekonominin hedeflerimize doğru çok iyi ilerleme kaydettiğini ve Komitenin kasım ayında vardığı görüşün hala uygun olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullanan Yellen, böylece 13-14 Aralık’ta düzenlenecek Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında faiz artışına gidilmesi olasılığının yüksek olduğu sinyalini verdi.