BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

YAŞ'tan Suriye'ye müdahale sinyali

Genelkurmay'dan kritik YAŞ açıklaması

Abone ol

İNTERNETHABER- Genelkurmay Başkanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura toplantısının ardından kritik bir açıklamaya imza attı.

Bugüne kadar iç meselelerin görüşüldüğü YAŞ'ta ilk kez dış güvenlik konusu bugün masaya yatırıldı ve Suriye'yle yaşanan gerilim değerlendirildi.

ERDOĞAN ANI DEFTERİNE NE YAZDI?
YAŞ üyeleri, bu yıl ilk kez YAŞ toplantısı öncesi Anıtkabir'i ziyaret etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aslanlı Yol'un başında komutanlar tarafından karşılandı. İşte YAŞ öncesi yaşanan detaylar... Tıklayın!..

Toplantının ardından gelen açıklama da ise Türkiye'nin Suriye'ye karşı olası bir müdahalenin ön çalışması yapıldığı ortaya çıktı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yüksek Askeri Şura Olağan Toplantısı'nda, iç güvenlik harekatı ve hudut güvenliğine yönelik Türk Silahlı Kuvvetlerinin icra ettiği faaliyetlerin görüşüldü. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin harbe hazırlık durumunun incelenerek, bu kapsamda ortaya çıkan ihtiyaçlarla bu ihtiyaçları karşılamak için alınan tedbirlerin değerlendirildi"

1. Yüksek Askerî Şûra Olağan Toplantısı, 15 Aralık 2011 tarihinde, Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN başkanlığında, Genelkurmay Başkanlığı Karargâhında yapılmıştır.

2. Toplantıda;

a. İç güvenlik harekâtı ve hudut güvenliğine yönelik Türk Silahlı Kuvvetlerinin icra ettiği faaliyetler görüşülmüş,

b. Türk Silahlı Kuvvetlerinin harbe hazırlık durumu incelenerek, bu kapsamda ortaya çıkan ihtiyaçlar ile bu ihtiyaçları karşılamak için alınan tedbirler değerlendirilmiştir.