BIST 10.219
DOLAR 32,25
EURO 34,77
ALTIN 2.456,15
HABER /  GÜNCEL

İşte AK Parti'yi tehdit eden konu!

Zaman gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan, AK Parti'yi gelecek seçimlerde tehdit edecek o en büyük tehlikeyi anlattı

Abone ol

Gazeteci Ahmet Turan Alkan, AK Parti'nin geleceğinin yeni Anayasa'nın yapılıp yapılmayacağını bağlı olduğunu belirterek, "Eğer Anayasa çıkmaz ise, AK Parti'nin tarihi misyonunu tamamladığnı söyleyebiliyoruz" dedi.

Zaman gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan, Samanyolu televizyonunda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HÜKÜMET ŞİKE YAPANLARLA AYNI SAFTA GÖRÜNDÜ

Şike kanununda hükümetin usül ile ilgili hatası vardı. Hükümet ısrar etti bunun üzerinde. Bende bu ısrarın anlamsızlığını vurguladım. 6222 sayılı kanunun Mart ayında çıkan şeklinde, gerçekten suç ile ceza dengesi arasında orantısızlık vardı. Burada problem yok. Mükerrrer suç kapsamına girince büyük rakamlar insanları şaşırttı. Doğru olan şuydu. Düzeltilmiş biçimi de insanları ben bunu bir kere ihlal edersem 3 yıl aslanlar gibi yatar çıkarım, yeter ki takımım şampiyon olsun der. İkisinin arasında bir raakama getirilseydi ikinci tasarı, hem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün söyledileri ciddiye alınmış olurdu, hem hükümet şike yapanlarla aynı saftaymış gibi görünmüş olmazdı. 

CHP'NİN DERDİ BAĞCIYI DÖVMEK

CHP'nin temel motivasyonu Türk futbolunun kalıcı problemlerine çare bulmaktan ziyade, hükümeti sıkıntıya sokmaktır. Başörtüsü konusunda bunu daha önce de yapmıştı. MHP'de benzer şeyler yapmıştı. Tabiki küçük bir oranda da futbol ile fanatik derecesinde ilgilenen seçmen kitlesini hoşnut etmek de var amaçları arasında. İyi şeyler için hükümete kimse aferin de demez. Ahlaki açıdan tartışılacak konularda kamuoyu hafızası biraz daha sağlamdır diye düşünüyorum. 

CHP'NİN BAŞINA ATATÜRK'Ü GETİRSEN YİNE PARTİ İÇİ MUHALEFET OLUR

CHP'nin başını bırakın İsmet Paşa'yı, Atatürk gelse, CHP içinde yine bir muhalefet grup olacaktır. Tabi CHP'de parti içi muhalefetin varlığı, parti içi demokrasinin de varlığının bir işareti olduğunu kabul etmek de lazım. CHP'nin sıkıntısı, Türkiye tarihi içindeki yeri ile şu anki konumunun koordinatlarının aynı yere gelmemesinın yarattığı çelişkidir.

AK PARTİ'Yİ HÜKÜMETTEN DÜŞÜRECEK KONU

Hükümeti gelecek seçimlerde en çok tehdit edecek konu şike değil, Anayasa'dır. Eğer Anayasa çıkmaz ise, AK Parti'nin tarihi misyonunu tamamladığını söyleyebiliyoruz. AK Parti'nin geleceği biraz bu Anayasanın çıkmasına bağlı.