BIST 10.316
DOLAR 32,23
EURO 34,78
ALTIN 2.454,59
HABER /  GÜNCEL

Gizli tanıktan şok CHP iddiası!

Ergenekon ana davasında dinlenen Gizli Tanık 17, Ergenekon sanıkları hakkında ilginç ifadelerde bulundu

Abone ol

Ergenekon ana davasında dinlenen Gizi Tanık 17, CHP Pendik ilçe teşkilatının Kuvayi Milliye Derneği'ne o zamanın parasıyla 2 milyar lira gönderdiğini söyledi. Gizli tanık, "Sokağı hareketlendirin diye o parayı gönderdiler. Sonra CHP o parayı geri istedi." dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon ana davasının bugünkü duruşmasında Gizli Tanık 17 dinleniyor. Daha önce tahliye edilen Ergenekon sanığı Ali Kutlu'nun Mersin'de bir mitingde provokasyon amaçlı bayrak yakma olayına karıştığını söyleyen Gizli Tanık 17, "Derneğe geldi ve alt kata günlerce kendini kapattı. Bir mitinge altyapı oluşturmak için çalıştığını söyledi. Çorum, Maraş, Sıvas, Gazi olaylarını herkes biliyor. Mersin, Adana, Hatay gibi milliyetçi hassasiyeti yüksek olan şehirlerde benzer provakasyon yapmak istiyorlardı. Mersin'de bayrak yakıldı, arkasından miting oldu." diye konuştu.

Seçim döneminde CHP Pendik ilçesinin derneğe o zamanın parasıyla 2 milyar lira gönderdiğini öne süren gizli tanık, "Sokağı hareketlendirin diye o parayı gönderdiler. Sonra CHP o parayı geri istedi." dedi.

Gizli tanık 17, "Eskiden devlet bizim gibi garibanlara el uzatır, bunlara dokunmazdı. Şimdi devletin kolu uzun. Bunlara da elleri uzanmaya başladı. O yüzden de zorlanmaya, panik olmaya başladılar. Bunların kendi arasında da rekabet var. Akşam yalan uydurur, sabah kendileri de bu yalana inanırlar." ifadesini kullandı. Doğu Perinçek hakkında da, "Hiç doğru söylemiş mi bakın? Akşam yalan söyleyip sabah inanırlar. Bütün yalan söyleyenler Ulusal Kanal'a dolmuşlar." şeklinde konuşan Gizli Tanık 17, "Ben gençliğimde İşçi Partisi üyesiydim. Eğer silmedilerse hala İstiklal Caddesi'ndeki teşkilata üyeyim." dedi.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, gizli tanığa, dava dosyasında bulunan ve aralarında Ergenekon ana davası ile ikinci Ergenekon davası sanıklarının da yer aldığı bazı fotoğraflar gösterdi. Gizli Tanık 17 bu fotoğraflardan ana dava sanığı Fikri Karadağ, Hüseyin Görüm, Veli Küçük ve Sami Hoştan ile ikinci Ergenekon davası sanığı Hurşit Tolon'u tanıdığını söyledi.

Bu arada bir konuyu anlatmak için söz isteyen Gizli Tanık 17, "Mehmet Fikri Karadağ, bana akla mantığa uymayan şeyler yaptırıyordu. Bir defasında benim aracılığımla CHP Genel Merkezine bir tebligat gönderdi. CHP'nin Cumhuriyeti koruyamadığı ve CHP'nin ihanet içinde olduğu yazılıydı. CHP merkezinin, Kuvayı Milliye'nin hakkı olduğu da yazıyordu. Üzerinde derneğin logosu bulunan kağıt üzerine yazılı olan bu tebligatı ben elden ulaştırdım." diye konuştu. Gizli Tanık 17, bir kez de İkinci Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından Sinan Aygün'e bir tebligat götürdüğünü ancak içeriğini bilmediğini söyledi.