BIST 8.730
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.234,21
HABER /  GÜNCEL

Yasin Börü davasında karar çıktı

Diyarbakır’da 6-7 Ekim olayları sırasında katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarına ilişkin dava sonuçlandı.

Abone ol

Yasin Börü ve arkadaşlarına ilişkin dava Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sonuçlandı.

6-7 Ekim 2014 tarihinde Diyarbakır’da Kobani olayları sırasında Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz’un öldürülmesine ilişkin 41 sanık hakkında açılan davanın karar duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı salonda, sanık avukatları son savunmalarını yaptı.

DELİLLER TOPLANMADI İDDİASI

Sanık avukatlarından Dilan Coşkun, yargılamanın yaklaşık 3 yıldır sürdüğüne dikkat çekerek, “Dosyanın üzerinde bir toz bulutu var. Deliller tam olarak toplanmamıştır. MOBESE kayıtları dosyaya kazandırılmamıştır” dedi.

CEZA YAĞDI

Savunmaların ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme, 16 sanığa, “Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak”, “Canavarca hisle öldürme” suçlarından 5’er kez ağırlaştırılmış müebbet, 2 sanığa 5’er kez müebbet, suça sürüklenen çocuklar kapsamında değerlendirilen 6 sanığa ise aynı suçlardan ayrı ayrı 110 yıl ve farklı suçlardan da değişen yıllarda hapis cezası verdi.

14 SANIĞA BERAAT

Mahkeme ayrıca 14 sanığın da beraatına hükmetti. Firari 3 sanığın dosyası ise ayrıldı. Mahkeme heyetinin kararını açıklamasının ardından, bazı müşteki yakınları “tekbir” getirirken, sanıkların da slogan attığı görüldü.

Yasin Börü'nün babası: İnsanın içi ferahladı