BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.440,01
HABER /  GÜNCEL

Yaşar Hoca Tümer'e Cuma kıldırtacak mı?

Yaşar Nuri Öztürk canlı yayında stüdyoda iddia ettiği o cuma namazını kıldıracak mı?

Abone ol

Yaşar Nuri Öztürk, günümüzde kılınan Cuma Namazı’nın Peygamberimizin kıldırdığı Cuma’yla alakası olmadığını söyleyince Saba Tümer, “Siz bana kıldırtın hocam ya da beraber kılalım” teklifinde bulundu...

Show TV'de "Saba Tümer ile Bugün" programı bugün renkli ve bir o kadar tartışmalı anlara sahne olabilir. Geçtiğimiz haftaki prgramda Tümer ile Öztürk arasında ilginç diyolaglar yaşanmıştı. Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, bu konuşmaları taşıdı.

Öztürk: Göstereyim. Yani sonunda onu da yaptıracaksınız bana.
Tümer: Ama yapmak gerekiyor hocam. Böyle söylüyorsunuz, o zaman gösterelim izleyicilerimize.
Öztürk: Şunda müttefik olalım. Bugün bu camilerde kılınan namaz, özellikle Cuma, Peygamberimizin bize bıraktığı Cuma değildir.
Tümer: O zaman hocam burada Peygamberimizin kıldığı Cuma’yı siz bize kıldırtın. Siz bana kıldırtın hocam ya da beraber kılalım.
Öztürk: Yani en azından bunu düşünelim.

AMA YİNE UÇTUNUZ HOCAM
Tümer: Bi düşünün haftaya falan yapalım.
Öztürk: Ama bunun arkasından da bazı kanallardaki cenaze kefenleme falan gibi uygulama, onlara da getirirsiniz siz sırayı. Bu sefer gasilhaneye döneriz burada.
Tümer: Hocam şimdi gene başka bir yere uçtunuz. Ne alakası var canım? Yani siz diyorsunuz ki “Peygamberimizin usulüne uygun kılınmıyor.” Ben de diyorum ki izleyicilerimize gösterelim. Yapan olabilir, ama ben öyle bir şey yapmam zaten.
Öztürk: İyi peki.
Tümer: Merak etmeyin.
Saba Tümer’in kastettiği gün, bugün.
Bakalım Tümer, Öztürk’ü, Peygamberimizin kıldığı Cuma gibi Cuma Namazı kıldırtmaya ikna edebilecek mi?