BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,95
ALTIN 2.448,67
HABER /  GÜNCEL

Yangın hektar orman kül etti

Kayseri'de anız ateşi ormana sıçradı. Çıkan yangında 8 hekkarlık bir alan yok oldu.

Abone ol

Kayseri'nin Develi ilçesine bağlı Kale köyü Yazıçam mevkiindeki Ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle 8 hektarlık alanda bulunan çok sayıda çam ağacı yandı. Yangının, ormanlık alanın yakınındaki tarlada anız yakılması sonucu meydana geldiği öğrenildi.

Develi ilçesine bağlı Şıhlı Beldesi Belediye Başkanı Hacı Ahmet Coşkun, Kale ile Yaylacık köyleri arasındaki Yazıçam mevkiindeki ormanlık alanda çıkan yangında 8 hektarlık bölümde bulunan çok sayıda çam ağacının yandığını açıkladı.

Yangının olduğu bölgedeki çam ağaçlarının birçoğunun ne zaman dikildiğinin bile bilinmediğini aktaran Başkan Coşkun, 1964 yılında ağaçlandırma çalışması yapılan bölgedeki 40-45 yıllık çamların yandığını belirtti. Coşkun, yangının akşam saatlerinde kontrol altına alındığını ve sabaha kadar soğutma çalışmalarının yapıldığını belirtti. Yangının olduğu ormanlık alanın Toros dağlarının İç Anadolu Bölgesi'ne bakan yüzünde olduğunu hatırlatan Coşkun, "Helikopterlerle havadan yapılan müdahale ile yangın engellendi. Yoksa daha büyük alana yayılacak ve daha çok ağaç kaybı olacaktı" dedi.

Başkan Hacı Ahmet Coşkun, ilk belirlemelere göre yangının tarladaki anızın yakılması sonucu başladığı ve ormanlık alana sıçradığını ifade etti. Başkan, bölgede maden ocağına giden yol üstündeki tarlada başlayan anız yangınının rüzgarın etkisiyle ormanlık alana kadar geldiğini belirtti. 8 hektarlık alanın yandığını belirten Coşkun, güvenlik güçlerinin, yangının çıkış sebebiyle ilgili sorumlu ya da sorumluların yakalanması için çalışma başlattığını belirtti.

Burhan Kuzu helikopterlerin gelmesinde etkili oldu

Bu arada, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, orman yangınına Adana'dan gelen helikopterlerle müdahalede etkili oldu.

Develili olan Burhan Kuzu, bir akrabasının düğünü için bulunduğu Şıhlı kasabasında iken, yangının olduğunu öğrenince bölgeye gitti. Yangına müdahalede bizzat etkili olan Burhan Kuzu, telefon trafiğinin ardından Adana'dan havalanan yangın söndürme helikopterlerinin Ağaçaşar Barajı'ndan su alarak yangına müdahale ettikleri öğrenildi.