BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,15

Yalnız değilsiniz!

Tam bin yıldır bu topraklarda yaşamanın bedelini ödüyoruz. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık dün Van’da katıldığı şehit er Suat Surki’nin cenaze töreninde söyledi:

Tam bin yıldır bu topraklarda yaşamanın bedelini ödüyoruz. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık dün  Van’da katıldığı şehit  er Suat Surki’nin cenaze töreninde söyledi:

Bu topraklar bize kolay vatan olmadı. Hala bu topraklar, üzerinde birlik, beraberlik, kardeşlik, huzur ve barış içinde yaşayalım diye bedel ödediğimiz topraklar."

Evet bu topraklar için şehit veriyoruz.

Çünkü;

Zor günlerden geçiyoruz.  Başkomutan ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan liderliğinde bir taraftan ülkemizi bölmek isteyen dışarıdaki şer güçlerinin diplomatik, finans ve siyasi odaklı ablukalarına  ,diğer taraftan onların içerideki  maşaları  vatan hainlerine, terörizme  karşı top yekün  istiklal ve istikbal mücadelesi veriyoruz. 

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu kapsamda önceki gün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmayı dinlerken ürperdim.

Dedi ki:

“ Kızımın etrafından 3 kere DHKP-C'liler alındı. Neyimi kaybedersem kaybedeyim , bu örgüt tarihin en acı dönemini yaşayacak. Sabahları evden oğlumun ve kızımın öldürüleceğini düşünerek çıkıyorum. Buna alıştırıyorum kendimi.”

Ne için?

-Yaptığı görevi için. Vatanı için. Bayrağı için. Milleti için. Toprağa düşen binlerce şehidimiz için.

                         ++++++                         +++++                          +++++

Elbette  kolay değil, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en başarılı İç İşleri Bakanı olarak bu milletin gönlünde taht kurmak.

Bunu söylerken hiç abartmıyorum. Çıkın sokaktaki insana sorun.  Düşüncesi bu, ortaya konan resmi veriler de bu…

Bir yılda ülkemizi abluka altına alıp, istikrarsızlaştırmak ve kan gölüne çevirmek isteyen terör örgütleri   DHKP-C, DAEŞ, PKK ve FETÖ ile öyle bir mücadele sergiliyor ki, inlerine kadar iniliyor.

Sadece DAEŞ’e yönelik 838 operasyon gerçekleştiriliyor. FETÖ ile mücadelede 48 bin kişi tutuklanıyor. Büyük kentlere yayılan terör olaylarında 90 ‘lı yıllarda olduğu gibi azalma yaşanırken,  örgütlere katılım ve  destek de minimuma iniyor. Ve bir yılda tam 3 bin 69 terörist etkisiz hale getiriliyor. Planlanan 691 önemli  eylem oluşmadan  engelleniyor.

Sadece terör öğütleri ile mücadele etmiyor, bu örgütlerin para kaynağı olan uyuşturucu belasıyla da sokaklarda büyük bir temizlik operasyonuna girişmiş durumda.

Amansız mücadelesi ile terör örgütlerinin korkulu rüyası haline gelirken, doğal olarak da bu maşaları kullanan küresel güçlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi tehlikeli  isim olarak, listelerinde  ikinci sıralarda yer alıyor.

İşte bakan olarak yürüttüğü bu amansız mücadelesindeki başarısının bedelini ailesine ve kendisine yönelik tehditlerle, her an öldürülme olasılığı ile ödüyor.

                            ******                                ******                                   ******

  Ve buna rağmen bırakın  bir milim kıpırdamayı  öyle bir meydan okuyor ki hadsizlere;

“Gelin”diyor. “Benim kızımı ve oğlumu öldürseniz bile ben sizinle olan mücadeleme devam edeceğim. Beni yıldıramazsınız. Çoluğumu çocuğumu alabilirsiniz ama vatanımı asla”diyor.

Tıp kı evladını toprağa veren gözü yaşlı anaların, balaların söylediği gibi:

“Vatanım için feda olsun”

Sayın Soylu sakın yılma. Cumhurbaşkanımız Erdoğan başta olmak üzere senin gibi yürekli devlet adamlarının arkasında bir büyük millet var.

Yalnız değilsiniz…