BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.506,57

Bu kokainci zat, hepten algıya tuz biber ekti!

Son model aracının içinde kokain kullanırken çekilen görüntüleri sosyal medyaya düşen bu zat sadece basit bir AK Parti seçmeni, ya da üyesi olsa elbette böyle “tt” olmazdı.Hakkında hemen adli süreç başlatıldı ama sonrası daha da vahim...

Zaten bu milletin kafasında “AK Parti fetöcü de olsa, uyuşturucu da olsa, hırsız da olsa, arsız da olsa, rüşvetçi de olsa, tacizci de olsa kendinden olanları koruyor” yönünde olumsuz bir algı mevcut. Alın size “en kötüsünden” bir tane daha…

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın Özel Kalem Müdürü ve Danışmanı olduğu iddia edilen  Kürşat Ayvatoğlu rezilliğini de sosyal medya sayesinde öğrendik.

Gel de kızma, gel de sinirlenme, gel de bu halka hak verme. Zaman zaman yarattığı olumsuz algı operasyonlarına rağmen iyi ki “sosyal medya” denilen bir digital platform var da yoksa hepten kör, sağır ve dilsiz olacağız.

Son model aracının içinde kokain kullanırken çekilen görüntüleri sosyal medyaya düşen bu zat sadece basit bir AK Parti seçmeni, ya da üyesi olsa elbette böyle  “tt” olmazdı.

Halk arasında son dönemde artık  iyiden iyiye rahatsızlık yaratan, hele ki şu ekonomik sıkıntı sürecinde şatafatlı gösterişlerinden ödün vermeyen bazı görgüsüz AK Partililerin yarattığı zenginlik algısını doğrularcasına bu zat AK Parti ile öyle bir palazlanmış ki,  AK Partiye girmeden önce   gelir düzeyi düşükken, AK Parti ile tanıştıktan sonra müthiş bir seviye yükselişine geçmiş.

Öyle ki edindiği siyasi ve maddi güç ulu orta kokain çekecek kadar onu  korkusuz hale getirmiş.

Buraya kadar olan bitenler çirkin de bundan sonrası değil mi?

Daha da beter  durum. Tamam, görüntülerin ortaya çıkmasıyla AK Parti’deki işine son verildi ve hemen adli süreç başlatıldı ama…

Siyasetin çirkinliği hala ortada, halkın gözünün içine batmış kıymık gibi duruyor…

Olayın hemen akabinde Hamza Dağ bir tweet atarak, söz konusu kişinin “kendisinin özel kalem müdürü ve ya danışmanı olmadığını” söyleyerek dedi ki:

 “Yaklaşık 1 yıldır genel merkez büro personeli olarak çalışan kişinin dün akşam iş akdi fesh edilmiştir. Şahıs hakkında gözaltı işlemi yapılmıştır. Yasal sürecin takipçisi olacağız”.

                                         *****                            ******                            ******

Hamza Dağ keşke bu açıklamayı yapmasaydı. Hani derler ya şuyu vukuundan beter diye…

Kendisini linçten kurtarayım derken, sorumluluğu örtülü olarak iktidar partisinin üzerine  attı.

Ne demek miş:

“Yaklaşık 1 yıldır genel merkez büro elemanı olarak çalışıyor”

Bunu söyleyerek İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kararlılığında son yılların en büyük ve özverili  uyuşturucu ile mücadelede top yekün  başarı sağlayan iktidar partisini, toplum  nezdinde kendi silahıyla vurmuş olmadı mı?

Sıkı güvenlik önlemleriyle girilen iktidar partisinin genel merkezinde uyuşturucu kullanan personelin bu  temizlik görevlisi de olabilir, danışman da, özel kalem müdürü de. Ne işi var? Demek ki  ortada bir güvenlik zafiyeti söz konusu…Böyle bir durum daha da vahim sonuçlar içerir.

Açıklamadan bu yorum ortaya acıkıyor…

 

Bir de ;

Her ne kadar Hamza Dağ yakın ekibinden olmadığını söylese de ki, sonuna kadar inanmak istiyoruz, ama velev ki sosyal medyada dönen görüntüler hiç de  öyle demiyor…

Daha bir gün önce genel merkez binasında Hamza Dağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görevi teslim alırken törende hemen arka sağında ayakta duruyor. Hatta dikkatlice bakıldığında Hamza Dağ’ın cep telefonunu ona verdiği görülüyor.

İnsan tanımadığı birine ya da o gün daha yeni gördüğü idari personele neden cep telefonunu verir ki?

                                          *****                          ******                         *****

Üstelik  içeriden aldığım bilgiye göre 5-6 trilyonluk  servet içinde bulunan bu zattan içeride 2 tane daha olduğunu herkes biliyor ama kimse bunu korkusundan dillendiremiyor. Düşünsenize  trilyonluk mala sahip olacaksın, şatafat içinde yaşayacaksın ama AK Parti'de 4 bin TL'lik  düz memur maaşına balıklama atlayacaksın.

Sizin de aklınız yatıyor mu?

Yine denilen  o ki, bu şahısın ve diğer 2 şahısın (bilinen) sonradan elde ettikleri serveti  tek başlarına yapmadıkları, içeride bağlantılı oldukları ağbilerinin bulunduğu da şüpheli bir durum. 

Hatta, Hamza Dağ , öğle saatlerinde o tweeti atıncaya kadar içeride personele "Bu bir AK Parti'ye yönelik operasyondur. Algı çalışması yapılıyor, sizler de sosyal medyada tepkinizi gösterin"babından telkinlerde bulunulduğu da cabası...

Allah'tan Hamza Dağ bu tweti atıp da  tepkisini dile getirince  baskılar da , telkinler de son buldu...

Görünen bir gerçek te, AK Parti'nin artık içinde  bu temizliği yapması gerektiği...

Siyaset sorumluluk gerektirir.Sadece bu şahıslar cezalandırılmamalı ve bir de tabii dostlar alışverişte görsün misali , bir iki gün içeride kalıp bırakılmamalı, normal vatandaşa uygulanan ceza neyse onlar da çekmeli. Misliyle... Sadece bunlar değil. Bu ve iddiaların gölgesinde bulunan diğerlerini  AK Parti'de işe alanlar ve sonrasında palazlanmasına ve böyle pis işlere karışmasına seyirci kalanlarda da cezalarını çekmeli.

Sonuçta temiz siyaset ilkesiyle  yola çıkan 19 yıldır bu ilkeyle iktidarda kalan bir partide kapıdakinden yukarıya kadar halk  nezdinde herkes siyaseten sorumludur. Ve artık herkes  sırtını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dayamaktan, onun  gücünün , rüzgarının esintisinden  faydalanmaktan da vazgeçmeli...