BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.446,11
HABER /  RAMAZAN

Yabanmersinli kek nasıl yapılır?

Diyet yapan misafirleriniz için hem hafif hem de lezzetli bir tatlı yapmak ister misiniz. Yabanmersinli kek bunun için iyi bir öneri. İşte günün menüsü ve yabanmersinli kek tarifi...

Abone ol

Ramazan ayında yemeklerin kalorisi ile çok fazla ilgilenmeyiz. Bizi hangi yemek cezp ediyor ise onu yapmak ister başka bir şey düşünmeyiz.

Lakin bazı zamanlar vardır ki durum farklıdır. Yemeğe diyete girmiş biri veya şeker hastası geliyor ise o zaman menü gelen kişiye göre seçilir ve her yemek sağlık acısından gözden geçirilir.

Çorbamızı içine korbanhidrat değeri yüksek tek çeşit besinden yaparsak, pirinç yerine bulgur kullanırsak, beyaz un ile değilde kepek veya buğday unu ile de tatlımızı yaparsak harika bir diyet menüsü ortaya çıkarmış oluruz.

MENÜ

Dereotlu Havuç Çorbası
Güveçte Pastırmalı Fasulye
Sade Bulgur Pilavı
Çarliston Biber Salatası
Yaban Mersinli Kek

Malzemeler 


*4 tane yumurta

*1 su bardağı süt

*1 yemek kaşığı zeytinyağı

*1 çay bardağı haşlanmış yaban mersini

*1 paket hamur kabartma tozu

* 1 paket vanilya

*1 çay bardağı pekmez

*alabildiği kadar tam buğday unu.




Çikolata sosu için;

*10 tane gün kurusu kayısı

*10 tane haşlanmış çekirdeği çıkarılmış kuru hurma

*1 su bardağı süt

*3 yemek kaşığı kakao

*1 tatlı kaşığı tarçın.


Yapılışı

Kekimize başlamadan önce yaban mersinlerini haşlayıp blendırdan geçiyoruz. Yumurtaları kırıp ve iyice çırpıyoruz. Kekimiz kabarması ve içinin yumuşacık olması için yumurtaların mayonez kıvamına gelene kadar çırpılması gerekmektedir. Üzerine sütü ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Pekmez, zeytinyağı ve haşlanıp blendırdan geçirilmiş yaban mersini koyuyoruz. Üzerine alabildiği kadar unu, - vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek son defa karıştırıyoruz. İster kek kalıbında isterseniz borcama hamurumuzu dökerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dk pişiriyoruz.

Kekimiz pişerken biz en doğalından çikolata sosumuzu hazırlayalım.

Ayrı bir kapta, haşladığınız kayısı ve hurmayı çatalla iyice eziyoruz. Üzerine yavaşça sütü, kakaoyu ve tarçını koyarak blendırda homojen şekilde karıştırıyoruz. Koyulaşana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Tadını çok seveceğinizde eminin.

Kekimiz fırından çıktıktan sonra üzerine hazırladığımız sosu döküyoruz. Lezzetli ve şekersiz kekimiz hazır. Sağlıklı güzel günler hepinize.

https://www.instagram.com/melekcedokunuslar