BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.436,67
HABER /  EKONOMİ

Worlddan sosyal kampanya

Yapı Kredi'nin kart programı World, puanlarla bağış yapılmasına imkan sağlayan bir kampanya başlattı.

Abone ol

World'ün sosyal sorumluluk platformu olan Paylaşım Platformu ile kart hamilleri, duyarlı oldukları eğitim, çevre, sağlık, gençlik ve kültür-sanat-bilim alanlarında sivil toplum kuruluşlarınca yürütülen projelere World puanları ile destek olabilecek. World'ün katkısı, her bir kart hamili için yılda 50 YTL ile sınırlı olacak.

Yardımlaşma platformu UNICEF, TEMA, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Türkiye Kültür Vakfı (TKV), Deniz Temiz Turmepa, Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı (TBMV), Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) ile İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfını bir araya getirdi.

Kampanyaya ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Yapı Kredi Kredi Kartları ve Tüketici Kredileri Yönetimi Başkanı Nazan Somer, yeni World dünyasının felsefesine uygun olarak insanların hayatlarını kolaylaştırmak üzere sosyal köprüler yarattıklarını ve Paylaşım Programının bunun bir yansıması olduğunu vurguladı.

Kart kullanıcılarına duyarlılıkları çerçevesinde yol gösterdiklerini, kart kullanıcılarının desteklemek istedikleri projeyi seçerek güvenli ve kolayca bağış yapabilmelerine olanak sağladıklarını kaydeden Somer, Paylaşım Programının farklı sosyal sorumluluk projelerine bağış yapılmasına imkan vermesi açısından Türkiye'de "bir ilk" olduğunu söyledi.

World kart programının 7 milyona yakın kullanıcısı bulunduğunu ifade eden Somer, Paylaşım Programı çerçevesinde destekledikleri projelerle insanların farklı duyarlılıklarına yanıt verecek bir platform oluşturmayı amaçladıklarını vurguladı.

Bu çerçevede Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesini esas alarak eğitim, çevre, gençlik, sağlık, bilim ve sanat alanlarındaki projeleri seçtiklerinin altını çizen Somer, ayrıca bir teşvik unsuru olarak kart sahiplerinin birikmiş World puanlarıyla yapacakları bağışlara World olarak ilave bir katkı sağlayacaklarını aktardı.

Somer, "Kaba bir hesapla 7 milyon kullanıcımızın her biri sadece birkaç dakikalarını ayırarak yılda 1 YTL değerinde puan bile bağışlasa, World'ün de katkısıyla birlikte bir anda 14 milyon YTL gibi bir rakama ulaşabiliriz. Eminim bu rakam pek çok şeyi değiştirmeye başlayacaktır. Başlangıç olarak her bir projeye 10 bin YTL bağışla kampanyanın açılışını yapmak istiyoruz" dedi.

Paylaşım Programına özel bir web sayfası oluşturacaklarını belirten Somer, kart hamillerinin hem program hakkında kolayca bilgi alabilecekleri, hem de sosyal sorumluluk alanındaki gelişmeleri takip edebilecekleri yeni web sitesini de hayata geçirdiklerini kaydetti.

Eğitim, çevre, gençlik, sağlık, bilim ve sanat alanlarında geliştirilen sosyal sorumluluk projelerinden herhangi birine bağış yapmak için Yapı Kredi şubelerinden, 444 0 444 Yapı Kredi telefon bankacılığı veya Yapı Kredi internet bankacılığından talimat verilebilecek.