BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Vodafoneda sürpriz istifa

Dünyanın en büyük cep telefonu operatörü Vodafone'un CEO'su şok bir kararla şirket yönetiminden ayrılacağını açıkladı.

Abone ol

2003 yılından beri şirketin başında olan Arun Sarin (53), temmuz ayında görevini bırakacak. Sarin'in görevini, Vodafone'un Avrupa operasyonlarının başındaki Vittorio Colao'nun üstleneceği öğrenildi.

Sarin'in 'sürpriz' olarak değerlendirilen açıklamasında, Sir Christopher Gent'ten görevi devralmasından bu yana başlangıçta belirlediği bütün hedeflere ulaştığını ifade etti.

Sarin görevde olduğu süre zarfınfa Vodafone'un küresel yatırımlarını büyük ölçüde genişletirken, Japonya gibi zorlu pazarlardan da geri çekmişti. Sarin yönetiminde dönüm noktası olarak nitelendirilen yatırım ise Hindistanlı Hutchison Essar'ın geen yıl satın alınması oldu. Sarin, şirketin Gent yönetiminde hızla artan borçları azaltırken, cep telefonu sektöründe yeni hizmetleri de devreye soktu.

Vodafone geçtiğimiz yılı 13.2 milyar dolar net gelirle tamamladı. Türkiye, Romanya ve Hindistan gibi gelişmekte olan piyasalarda Vodafone'un yaptığı satın almalarla gündeme gelen Sarin, şirketi yavaşlayan Avrupa ekonomisine karşın hızlı bir şekilde büyütmüştü.

Sarin, 2006 yılında yeniden göreve seçildiğinde hissedarların yaklaşık yüzde 10'u tarafından, vizyon sahibi olmadığı gerekçesiyle ağır eleştirilere maruz kalmıştı.