BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ve sınır kapıları kapandı!

Kötü hava şartları yüzünden Avrupa’ya açılan Kapıkule-İpsala-Hamzabeyli sınır kapıları kapandı.

Abone ol

Kötü hava şartları yüzünden Avrupa’ya açılan Kapıkule-İpsala-Hamzabeyli sınır kapıları kapandı. 

İlk olarak Romanya uluslar arası kara nakliye yollarının kapanmasın ardından, olumsuzluklar diğer Avrupa ülkeleri de kapsadı. Romanya yetkilileri ARTRI ve IRU’nun yaptığı açıklamalar, ülkede sarı ve turuncu alarmın verildiği yönünde.

Yoğun kar yağışı ise Bulgaristan’da Biser Köyü’nde bulunan bir barajın çatlamasına ve ulaşım yollarının sel nedeniyle kapanmasına sebep oldu. Ulaşıma kapatılan önemli uluslar arası nakliye yolları arasında Sofya-Pernik yolunun kuzey güney hattı da yer alıyor. Bugün itibariyle Razgard bölgesinde de yolların trafiğe kapatıldığı açıklandı. 07 Şubat günü saat 10.30 itibariyle, 10 tondan fazla yük taşıyan araçlar için bu güzergâhta, trafikten men kararı alındı.

Ulaşım ile sorun yaşayan uluslar arası nakliyat yollarından bir diğeri ise İtalya oldu. Geçtiğimiz Perşembe gününden beri Trieste Limanı’na yanaşamayan uluslar arası Ro-Ro gemileri, halen limana yanaşamıyor. Bu durum İtalya girişlerinde büyük sorunlara yol açtı.

En son Bulgaristan’ın Hamzebeyli Gümrük Kapısı’nın karşısındaki Lesovo Gümrük Kapısı’dan yapılacak geçişlere de tahdit konulması ile Avrupa giriş yollarının, hava şartları nedeniyle yaşadığı kriz daha da yukarılara tırmanmaya başladı. Lesovo Gümrük Kapısı, gümrükten geçecek araçlara 10 ton yük sınırı getirdi. TIR geçişleri durduruldu.

Bütün olumsuz bu koşullar uluslar arası nakliye firmalarını da alarma geçirdi. Damla Nakliyat Kurucusu Korkut Doğan, kapanan yollar ve sınırlı geçişler için aldıkları önlemleri anlattı: “Bu olumsuz koşullar neticesinde, bütün müşterilerimizle anında ve birebir iletişim kurarak, hepsini zamanında haberdar ettik. İhracat çıkışı yapan araçların çıkışları durduruldu ve tüm araçlar, güvenli depolara alınarak beklemeye alındı. İthalat girişleri yapan araçlarımız da aynı şekilde, emniyetli parklara alınarak, krizin geçmesi için bekletilmektedir ”.

Oluşabilecek herhangi bir kaza hasar durumu için sigorta şirketleri ile hızla organize olduklarını belirten Korkut Doğan, Türkiye ve Avrupa arasındaki ticaretin sekteye uğramaması için gerekli tüm iletişim ağını sağladıklarını da sözlerine ekledi. Depolarda bekleyen malzemelerinin olumsuz koşullar nedeniyle zarar görmelerini engelleyecek tedbirler alan Damla Uluslararası Nakliyat, kapalı yollara oluşabilecek kazalara karşı da tüm sürücülerini uyardı.

Uluslararası nakliyat ile ilgili resmi kaynaklardan gelen tüm haber ve uyarıları takip eden Damla Uluslararası Nakliyat, kriz yönetiminde hızla organize olarak, olumsuz koşulların müşterilere yaratacağı kayıpların en aza indirgenmesi gerektiğinin altını çizdi.