BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

BP Türkiye'den spora destek

BP Türkiye'den sevindiren 100'üncü yıl hediyesi. İşte ayrıntılar..

Abone ol

Türkiye'deki faaliyetlerinin 100. yılını kutlayan BP, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'ne (TMOK) ve ay-yıldızlı forma ile 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda yarışacak 5 sporcuya sponsor oldu.

Sponsorluk anlaşması, İstanbul Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, yaptığı konuşmada, alanında dünya lideri olan kuruluş ile yaptıkları işbirliğinin sinerji yaratacağına inandığını dile getirerek, BP Türkiye yetkililerine teşekkür etti. Anlaşma ile 2016 yılına dek TMOK'un akaryakıt ihtiyacının karşılanacağını, aynı zamanda 5 sporcunun da 2012 Londra Olimpiyatları'na en iyi şekilde hazırlanmalarına imkan sağlanacağını ifade eden Erdener, ''Anlaşmanın ülkemiz sporu adına olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyorum'' dedi.

BP Türkiye Ülke Başkanı Can Suphi, firmalarının, 100 yıldır ülke ekonomisine katkıda bulunduğunu, enerji sektörünün gelişmesine ve pek çok alanda uluslararası standardın oluşmasına öncülük ettiğini, bunun yanı sıra önemli sosyal sorumluluk projelerine de imza attığını söyledi. Can Suphi, TMOK ve Türkiye'yi 2012 Londra Olimpiyatları'nda temsil edecek 5 sporcuya verdikleri desteğin şirketleri için büyük gurur kaynağı olduğunu da sözlerine ekledi.

BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Richard Harding ise, Türkiye'de amatör sporlara daha çok yatırım yapılması gerektiğini düşündüklerini ifade etti. Daha önce de Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ile sponsor olduklarını hatırlatan Harding, ''Firma olarak Türkiye'deki faaliyetlerimizin 100. yılını kutluyoruz. Amatör sporların daha çok desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle bu alana destek vermeyi uygun bulduk. Amacımız, Türkiye'nin spor alanındaki başarılarına, gençlerin spor yapmaya teşvik edilmesine katkı sağlamak'' dedi.

BP Global Bölgesel Başkan Yardımcısı Alex Jensen de, yaptıkları sponsorluk anlaşması nedeniyle büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Jensen, sporcuların 2012 Londra Olimpiyatları'nda gösterecekleri performansla tüm gençler için ilham kaynağı olacağını ifade etti.

BP Türkiye'nin sponsor olduğu sporculardan cimnastikçi Göksu Üçtaş, BP Türkiye'ye teşekkür etti. Halterci Mete Binay, verilen desteğin karşılığını olimpiyatlarda en iyi dereceyi elde ederek vermeyi istediğini söyledi. Yelkende Türkiye'yi temsil edecek Nazlı Çağla Dönertaş ise 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye'yi ve kendilerine destek olan BP'yi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını dile getirdi.

Sponsorluk anlaşmasıyla BP Türkiye, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na hazırlanan cimnastikte Göksu Üçtaş, judoda Gülşah Kocatürk, halterde Mete Binay, yelkende Nazlı Çağla Dönertaş ve güreşte Rıza Kayaalp'e her ay parasal destek sağlayacak. Ayrıca TMOK ve federasyonların olimpiyatlar için kullanacağı araçların, 2016 yılına dek akaryakıt ihtiyaçları, BP Türkiye tarafından karşılanacak.