BIST 9.878
DOLAR 32,54
EURO 34,96
ALTIN 2.456,28
HABER /  DÜNYA

Ve o iddia doğrulandı sözcü açıkladı! Gidiyorlar

DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü, Rakka'ya 400 Amerikan askeri daha gönderildiğini açıkladı.

Abone ol

Reuters'ın haberine göre, bölgeye gönderilen ABD'li askerler, Rakka'da terör örgütü DEAŞ'a karşı verilen mücadelede, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ve Suriye Arap Koalisyonu'na destek verecek.

ABD'li Albay Dorrian, ek güçlerin "son birkaç günde" bölgeye ulaştığını ve Deniz Piyadeleri ile Amerikan özel harekat askerlerinden oluştuğunu söyledi.

Dorrian, askerlerin cephe hattında görev yapmayacağını belirtti.

Dorrian, telefon üzerinden yaptığı açıklamada, "Toplamda 400 kadar bir ek güçten bahsediyoruz. Sınırlı bir süre orada olacaklar" dedi. Dorrian, Suriye'de hali hazırda 500 ABD askeri olduğunu sözlerine ekledi.

KENTE GİRME HAZIRLIĞI

Dorrian, DEAŞ kontrolündeki Rakka'yı tecrit etme operasyonun "çok, çok iyi" gittiğini ve birkaç hafta içinde sona erebileceğini belirterek, "Bundan sonra da kente girme kararı verilebilir" dedi.

Sözcü ek güçlerin "daha fazla topçu desteği sağlanması ve DEAŞ'ın Rakka'da yenilgiye uğratılmasının hızlanması" için konuşlandırıldığını söyledi.

Dorrian, "Düşmanın imkanlarını yok etmek ve o bölgede bulunan savaşçılarını öldürmek için amansız bir hava taarruzu yürüttüğümüzü söyleyebilirim. Bunu sürdüreceğiz ve yeni (gelen birliğin sağladığı) imkan sayesinde güçlendireceğiz" dedi.