BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,85
ALTIN 2.446,68
HABER /  GÜNCEL

Van depremindeki o en korkunç an!

Van birçok kişinin hayatına mal olan 7.2 şiddetindeki deprem hastane kameralarına böyle yansıdı

Abone ol

Van'da meydana gelen 7.2'lik yıkımın olduğu saniyeler bir hastane kamerası tarafından kaydedildi. CNNTÜRK'ün hazırladığı özel haber yaşanan panik ve dehşet anlarını gözler önüne seriyor.

O ÖĞRETMENLER İÇİN YASAL DÜZENLEME GELİYOR
Bölgeye yeni atanan ve çoğu stajyer olan öğretmenler ilk maaşlarını alamadan yaşama veda ettiler. Yıllarca emek verip atanmalarından bir buçuk ay sonra korkunç şekilde yaşamını yitiren öğretmenler için Milli Eğitim Bakanlığı 10 bin TL yardım yapacağını açıkladı.
Ayrıntıları okumak için TIKLAYIN...

Görüntülerde kan donduran sahneler kadar, ölümüne mücadele eden sağlık personelinin verdiği insanüstü mücadele de var..

Yer,  özel bir hastanenin koridoları. Her gün gibi bir gün yaşanıyor. Birazdan yaşanacak yer sarsıntısı öncesi hastalar yataklarında, sağlık personeli her zaman ki koşuşturmasında, refakatçiler ise can sıkıntısından ortalarda...

O an, o kıyamet anı başladığında ortalık bir anda cehenneme dönüyor. Öyle ki, sallanan duvarlar, iki tarafı bitişecekmiş gibi yaylanan kapılar, yer zemini kaplayan döşemelerin ortaya çıkardığı o dehşet verici görüntü.

Ve hemen ardından can havliyle kendini dışarı atmaya çalışan insanların o çaresiz görüntüsü.

İlk önce bir kapıdan fırlayan 3 sağlık personelinin sarsıntı anında ayakta duramayacak derecede savrulduğu ve duvarlara tutunarak dengesini koruyabildiği o görüntü ekranda beliriyor. Hepsi tam da kendilerini dışarı çıkaracak merdivenin başında. Bina tepelerine yıkıldı yıkılacak.

Ama gidemiyor, bir basamak aşağı inemiyorlar.

Çünkü biraz önce çıktıkları yer, onlarca küçücük çocuğun bulunduğu Çocuk Servisi. Saniyelik kararsızlıklarının ardından 3'ü de doğrudan geri servise koşuyorlar. Her birinin kucağında bir düzine çocuk.. Canları pahasına o çocukları ve çocuklara ait belgeleri alarak uzaklaşıyorlar..

Can pazarının yaşandığı bir başka koridor.. Yürüyemeyecek derecede ağır ameliyat geçiren bir kadın, refakatçisinin kollarında dışarıya sürüklenerek çıkarılmaya çalışılırken merdivenlerden hızla inen diğer insanlara el uzatıyor ama herkes kendi derdinde. Kimse o ele el uzatmıyor. Yaşlı ve ağır ameliyatlı kadın iki büklüm halde sokağa çıkabiliyor..

Bir başka serviste sarsıntı başladığı anda şoka giren bir baba görünüyor. Yeni doğmuş bir bebeğin babası. Baba olma sevinci birazdan belki de kabusa dönüşeceği korkusuyla olduğu yere yığılıp kalıyor.. O sırada koridorun bir başka ucundan ok gibi fırlayan bir hemşire... Şoka giren babanın bebeğini kucaklıyor, yerde yatan adama da şok etkisini giderecek bir iki söz söyleyerek uzaklaşıyor..

Ve buna benzer, söze gerek bırakmayan pek çok yürek yakıcı görüntü.. Okumakla, anlatmakla asla yaşanamayacak o görüntüler bakın hastane kameralarına nasıl yansımış: