BIST 9.888
DOLAR 32,58
EURO 35,02
ALTIN 2.461,63
HABER /  GÜNCEL

Van belediyesinin afişleri olay oldu

Van şehir merkezindeki bilbordlara, musluktan kan akmasını tasvir eden afişler asıldı.

Abone ol

Van'da, kan akan musluk görseli yer alan afişlerle halka HDP’ye oy vermeleri için baskı yapıldığı iddia ediliyor. Van Büyükşehir Belediyesi, susuzlukla alakalı bir uyarıda bulunmak için böyle bir yol seçildiğini savundu.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre kentin çeşitli alanlarında bulunan ve kullanımı Van Büyükşehir Belediyesinin kontrolünde olan bilbordlarda, musluklardan kan akan görsel ile üzerine Türkçe ve Kürtçe olarak, “önleminizi alın", “bir gün bitecek", “bir gün her şey", “sahip çıkmazsanız uzak değil!", “nefessiz kalmayalım", “farkında mısın?" ifadelerinin bulunduğu afişlerin yer alması, 7 Haziran seçimi öncesinde tartışmalara neden oldu.

AK Parti Van Milletvekili ve birinci sıra milletvekili adayı Burhan Kayatürk, yoğun şikayet geldiğini ve musluklardan akan kanın ne anlamanın sorulduğunu söyledi.

SEÇİM BÜROSU BULAMIYORUZ
Kayatürk, "Verilmek istenen mesaj verilmiş, orada kan var, karanlık bir şekilde. İl Emniyet Müdürünü aradım, 'bu bilbordlarda ne yazıyor, ne denilmek isteniyor, kim bunu yaptı?' diye sorduğumuzda, onların da bilgisinin olmadığını, belediyeye ait su ve kanalizasyon işleri müdürlüğünün susuzlukla alakalı bir uyarıda bulunmak için böyle bir yol seçtiğini kendilerine ilettiğini söyledi" şeklinde konuştu. Kayatürk, çocukların bile buna inanmayacağını ve mesajın açık olduğunu ifade ederek, halk üzerinde bir korku, baskı oluşturulmak istendiğini söyledi. Kayatürk, AK Parti'ye seçim bürosu kiralayanların da tehdit edildiğini belirterek, “Van merkezde seçim bürosu için 26 yer beğendik, anlaştık ve peşinatı bile verdik. Sonra vazgeçtiler. Açık açık tehdit edildiklerini söyleyenler var. Aylık kirası 3 bin lira olan yere biz bir ay için 65 bin lira veriyoruz. 80-90 bine çıkarıyoruz yine de vermiyorlar. Seçim bürosu bulamıyoruz."

VASKİ'DEN İLGİNÇ SAVUNMA
Belediye bünyesindeki Van Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (VASKİ) kentin işlek yerlerine astığı reklam panoları vatandaşların tepkilerine rağmen kaldırılmadı. VASKİ yerkilileri, afişlerin 'Su Kültürünü Geliştirme Projesi' kapsamında hazırlandığını iddia etti.

van-afi̇s.jpg