BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.445,81
HABER /  GÜNCEL

Ünlüler 'tık uğruna' öldürülüyor!

Mustafa Ceceli, Oğuzhan Koç, Hakan Hatipoğlu gibi ünlü isimlerin yaşamını yitirdiğine dair çıkan haberlerin arkasında yatan gerçek tık kazanmaktan başka bir şey değil.

Abone ol

Özellikle genç nesillerin severek takip ettiği popüler sanatçılara dair son dönemlerde çok sayıda ölüm haberi yayınlanıyor.

Paylaşılmasının ardından kısa bir zaman zarfı içerisinde çığ gibi büyüyen ve milyonlara ulaşan bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı görülüyor.

Kısa sürede binlerce tık Söz konusu haberlerin arkasında yatan gerçeğin ise sadece tık kazanma yöntemleri olduğu ortaya çıktı. Çeşitli siteler, Mustafa Ceceli, Oğuzhan Koç ya da Hakan Hatipoğlu gibi popüler isimlerin öldüklerine dair haberleri yayınlayarak sitelerine binlerce kişinin gelmesini sağlıyor.

Yalan haberlerde amaç, sitenin tanıtımı ve maddi kazanç Bu sayede web sayfasının reklam gelirleri artıyor ve sosyal paylaşım siteleri çok sayıda genç takipçi tarafından paylaşılıyor. "Ölüsü bile güzel" Oğuzhan Koç'un öldüğü yönündeki haberlerin ardından bu fotoğrafı paylaşan İbrahim Büyükak, tartışmalara açıklık getirmişti.

İbrahim Büyükak, ölüm haberinin ardından Oğuzhan Koç ile çektiği selfie'yi bu notla paylaşmıştı. Survivor'a katıldıktan sonra 150 bini aşkın takipçiye ulaşan Hakan Hatipoğlu ise kendisiyle ilgili yayınlanan yalan haberi "Ölmüşüm haberim yok" diyerek paylaştı.