BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.435,85
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Uludere olayının üstü kapatılmak isteniyor

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök TBMM'de bir basın açıklaması yaptı.

Abone ol

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın "Yurt içinde ağırlıkla sınır ve sahil bölgelerinde TSK'nın bütün operasyonlarının istihbaratını MİT verir" şeklindeki açıklamasının, Uludere olayında istihbaratın MİT'e ait olmadığına ilişkin bütün açıklamaların "uçtuğunu" söyledi.

ULUDERE ANKARA'NIN KARANLIK DEHLİZLERİNE İTİLMİŞTİR 

Gök, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 28 Aralık 2011'de meydana gelen ve 34 kişinin yaşamını yitirdiği olaydan iki gün sonra istihbaratın MİT'e ait olduğuna ilişkin iddiaların doğru olmadığına dair açıklama yaptığını, MİT ve Genelkurmay Başkanlığı'nın da istihbaratın MİT kaynaklı olmadığına dair açıklamalarda bulunduğunu anımsattı.

Olayın kendilerine göre açık olduğunu ve olayın olduğu gün yapılan Milli Güvenlik Kurulu'nda operasyonun takip edildiğini savunan Gök, "MİT yasasında yapılan değişiklikle MİT Müsteşarı'nın koruma zırhına alınması, Genelkurmay Başkanı'nın soruşturulmasının da Başbakan iznine bağlanması, Uludere olayında kader birlikteliği olan kurumların dayanışmasını beraberinde getirmiş ve Uludere Ankara'nın karanlık dehlizlerine itilmiştir" diye konuştu.

ORTADA DEVLETİN SAKLADIĞI GERÇEKLER VARDIR

MİT teklifi ile ilgili dün TBMM Genel Kurulu'nda yapılan görüşmelere hükümet adına Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın katıldığını anımsatan Gök, Atalay'ın, "Yurt içinde ağırlıkla sınır ve sahil bölgelerinde, terör ve casusluk üzerinde TSK'nın yaptığı bütün operasyonların istihbaratını MİT verir" dediğini kaydetti.

Atalay'ın bu sözleriyle, olayın gerçekleşmesinden itibaren yapılan gerçek dışı beyanların üstünü örttüğünü öne süren Gök, "Ortada devletin sakladığı gerçekler vardır. Atalay'ın açıklamasıyla, Uludere'de istihbaratın MİT'e ait olmadığına ilişkin Başbakan'ın, mülkiye müfettişlerinin, diğer kurumların, MİT'in bütün açıklamaları uçup gitmiştir" dedi.

Gök, Uludere olayının kapatılmak istendiğini iddia ederek, Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın takipsizlik kararına yapılan itiraz üzerine dosyanın gönderildiği Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı'nın henüz karar vermediğini söyledi. Levent Gök, "Bu karar niçin geciktirilmektedir? Kapatılmak istenmesi, devletin bütün üst kademesinin Uludere olayında kader birlikteliği içinde olmasından kaynaklanmaktadır" diye konuştu.