BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Uludere itirafçısı PKK'lı mı?

CHP'li Levent Gök'ten Uludere iddiası

Abone ol

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Uludere Alt Komisyonu, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Uludere olayından 1 ay sonra teslim olan K.A. isimli kişinin savcılığa verdiği ifadenin de yer aldığı belgeye raporunda yer verecek.

Rapora ilişkin açıklama yapan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök 'e göre ise ifadeleri veren bir PKK 'lı.

Alt komisyon, bu belgeyi görüşmek üzere, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Uludere olayından 1 ay sonra teslim olan K.A. isimli kişinin savcılığa verdiği ifadenin de yer aldığı belgeye, raporda yer verilmesine karar verildi.

Taslak raporun 6 Mart Çarşamba günü ele alınması da kararlaştırıldı.

PKK'LI İFADESİ

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Abelgenin, ''bir itirafçının başka bir PKK'lının ifadesine dayanarak'' verdiği ifadesi olduğunu söyledi.

''Belgeye göre, o PKK'lı kaçakçıların arasında imiş, onlar bombalamadan sonra kaçmışlar'' diyen Gök, muhalefetin belgenin kabul edilmemesi gerektiğini söylediğini anlattı.

Gök, bir itirafçının hangi koşullarda itiraf ettiğinin ve kendisine neler vaat edildiğinin bilinemeyeceğini ve bu tip belgelerin her zaman üretilebileceğini ve bu nedenle sonuca etki etmeyeceğini söylediklerini kaydederek, ''Ama AK Parti'li milletvekillerinin çoğunluk oylarıyla bu belgenin raporda yer alması kabul edildi'' dedi.

''Dosyayı okumuyorsunuz ve siz de hazırlamıyorsunuz'' dediğini ifade eden Gök, ''Çünkü 'sizin şu anda bize yeni belge diye sunduğunuz belge, komisyon Uludere'ye gittiğinde, 23. Sınır Tümen Komutanı tarafından, tam bir yıl önce bize bildirilen bir bilgidir'' diye konuştuğunu kaydetti.

Gök, bunun üzerine o tutanaklara bakıldığını ve tümen komutanının o belgede yazan herşeyi milletvekillerine anlattığının görüldüğünü söyleyerek, ''(Toplumu oyalamayın ve raporu da siz yazın) dedim'' şeklinde konuştu. Gök, taslak rapora karşı kendi raporlarını yazacaklarını ifade ederek taslak raporda, ''Biz araştırma komisyonuyuz, bu yargının işidir, sorunları tespit edemeyiz, elbette bir hata vardır'' denilerek topun taca atılacağını söyledi.