BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ülkücülerden rektöre ağır suçlama!

Terör yapılanmasına destek verdiği iddia edilen Ege Üniversitesi'nden açıklama geldi. Senato, gerekli önlemlerin alındığını duyurdu.

Abone ol

Ege Üniversitesi rektörü için, Ülkücü gençlerin bir süredir sosyal medya üzerinden yaptığı suçlamalara, üniversite senatosundan cevap geldi. Rektörün istifaya davet edildiği iddialarla ilgili olarak senato, üniversitede gerginliğe ilişkin her türlü güvenlik tedbirlerinin alındığı belirtildi.

Ege Üniversitesi Senatosu'ndan yapılan açıklamada, 20 Şubat Cuma günü saat 17.00 civarında üniversitede meydana gelen ve bir öğrencinin öldüğü olaylarda bazı basın yayın organlarında yer alan iddiaların aksine her türlü tedbirin alındığı belirtildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Üniversitemiz her türlü güvenlik tedbirini almıştır. Kolluk kuvvetleri ile iletişim içinde olmuştur, azami çabayı sarfetmiştir ve etmeye de devam edecektir. Olayın ardından bilgi eksikliklerinden kaynaklandığını düşündüğümüz Türkiye'nin köklü ve saygın bir üniversitesi olan Ege Üniversitesi'ne yönelik yürütülen haksız ve mesnetsiz ithamlar kurumumuzu yıpratmaktadır ve üzüntümüzü arttırmaktadır.

Öğrencimiz olan gencecik bir canın kaybıyla sonuçlanan bu acı olay nedeniyle derin bir üzüntü duyduğumuzu bildirir, daha önce de belirttiğimiz üzere hayatını kaybeden öğrencimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı dileriz."