BIST 9.879
DOLAR 32,47
EURO 34,71
ALTIN 2.437,08
HABER /  GÜNCEL

Ukrayna'nın geçici liderinden 'ayrılıkçılık' uyarısı

Ukrayna'da ulusal birlik hükümetinin kurulması Perşembe gününe ertelenirken geçici cumhurbaşkanı Oleksander Turçenov ülkenin bazı kesimlerinde kendi ifadesiyle "ayrılıkçılığın tehlikeli işaretlerinin" gözlendiği uyarısında bulundu.

Abone ol

Ukrayna'nın geçici cumhurbaşkanı Oleksander Turçenov, ülkenin kimi yerlerinde "ayrılıkçılığa dönük bazı tehlikeli işaretler gözlendiği" uyarısında bulundu.

Turçenov, Ukrayna'nın Rusça konuşulan ve ülkenin lideri Viktor Yanukoviç'in Cuma günü Meclis tarafından azledilmesine tepkili kesimlerindeki durumu değerlendireceğini belirtti.

Nerede olduğu bilinmeyen Yanukoviç için tutuklama emri çıkarıldı.

Henüz doğrulanmayan haberlerde Yanukoviç'in Kırım'da olduğu öne sürülüyor.

Bu arada Ukrayna parlamentosu yeni ulusal birlik hükümetinin kurulmasını Perşembe gününe erteledi. Bu konuda bugün bir açıklama bekleniyordu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın Ukrayna'nın içişlerine karışmak gibi bir niyeti olmadığını açıkladı.

Lavrov, Ukrayna'yı Rusya ile Batı arasında bir seçim yapmaya zorlamanın tehlikeli olacağı ve ters tepeceği uyarısında da bulundu.

ABD Yanukoviç'in yerine geçici olarak cumhurbaşkanlığına getirilen Oleksander Turçenov'u resmen tanımadı ancak "Yanukoviç'in artık fiilen ülkenin başında olmadığını" açıkladı.

Bu arada, İngiltere Dışişleri Bakanı ve ABD'li mevkidaşı John Kerry bugün Washington'da Ukrayna'ya yapılacak mali yardımı görüşecek.

İçişler Bakanı vekili Arsen Avakov Yanukoviç ve diğer yetkililer hakkında "barışçıl vatandaşların katledilmesi" nedeniyle dava açıldığını duyurdu.

Geçen hafta başkent Kiev'de Yunukoviç'i protesto edenlerle güvenlik güçleri arasındaki çatışmalarda onlarca kişi ölmüştü.

İngiliz uzmanlar, BBC'ye en kanlı gün olan Perşembe günü yaşananlardan kimin sorumlu olduğunun bulunmasına yardım için Kiev'de inceleme yaptıklarını açıkladı.

Bu uzmanlar, şüphelilerin yargılanmasında kullanılabilecek kanıtlar topladıklarını belirtti.