BIST 9.898
DOLAR 32,59
EURO 35,04
ALTIN 2.458,38
HABER /  GÜNCEL

Ukrayna: Rusya yeni yardım konvoyu yollayacak

Rusya, ülkenin doğusunaki Rusya yanlısı ayrılıkçılara yeni bir yardım konvoyu göndermek istediğini açıkladı. Geçen hafta ülkeye hükümetin izni olmadan giren 250'den fazla kamyon tansiyonu yükseltmişti.

Abone ol

Rusya Dış İşleri Bakanı Sergei Lavrov ülkesinin "birkaç gün içinde" Ukrayna'nın doğusuna yeni bir "yardım konvoyu" göndereceğini açıkladı.

Lavrov Pazar günü konvoy hakkında bir bilgilendirme notunu Ukrayna dışişleri bakanlığına gönderdiklerini söyledi.

Geçen hafta yollanan 250'den fazla kamyonluk konvoyun geçisine Ukrayna izin vermemiş, Rusya yanlısı ayrılıkçılarla çatışma halinde olan olan ülkede tansiyon yükselmişti.

Lavrov bugün düzenlenen bir basın toplantısında "İnsani durum iyiye gitmiyor kötüye gidiyor. .. Önümüzdeki günlerde aynı rota üzerinden ikinci bir konvoy göndermek için anlaşmaya varmak istiyoruz" dedi.

Kiev yönetimi ve Batılı ülkeler Rusya'nın 'insani yardım' adı altında Rusya yanlısı ayrılıkçı militanlara askeri destek sağlamasından endişe ediyor.

İlk konvoyun geçisi esnasında Rusya bu iddiaları kabul reddetmiş ve konvoyun tek amacının Donetsk ve Luhansk bölgelerindeki çatışmalardan etkilenen sivillere yardım götürmek olduğunu söylemişti.

Batılı ülkeler Rusya'yı ayrılıkçı isyana destek vermekle suçluyor.

Basın toplantısında Lavrov'a Ukrayna'ya olası bir Rusya baskını ihtimali sorulduğunda "yeteri kadar dezenformasyon var" diye yanıt verdi.

Rusya ve Ukrayna devlet başkanları Salı günü Belarus'ta toplanarak kriz hakkında görüşecek.

Son aylarda çatışmalar neticesinde 2 binden fazla insan hayatını kaybetti. 330 bin kadar kişi de yerinden edildi.