BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,74
ALTIN 2.438,97
HABER /  GÜNCEL

Tweeter davası yargı paketine takıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mağdur sıfatıyla yer aldığı Tweeter davası yargı paketine takıldı.<br/>İzmir’de görülen ve 29 k...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mağdur sıfatıyla yer aldığı Tweeter davası yargı paketine takıldı.
İzmir’de görülen ve 29 kişinin tutuksuz yargılandığı davada 1.Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Abdulkadir Certel, yargı paketi kapsamında yer alan sulh ceza mahkemelerinin kapatıldığını ve bu yüzden karar verme yetkilerinin bulunmadığını, dosya ile ilgili Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na yazı gönderileceğini söyledi. 29 sanıktan 3’ünün katıldığı dava, HSYK’nın kararından sonra Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmesi bekleniyor.
İzmir’de geçen yıl 5 Haziran’da yapılan Gezi Parkı protestoları sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakeret içeren mesajlar ile insanları yasa dışı yollara sevk etmek suçundan 38 kişi gözaltına alınmıştı. Yapılan sorgulamanın ardından 29 kişi hakkında, "Halkı kanunlara uymamaya tahrik etmek" suçundan dava açıldı. Davanın tek mağduru ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu.
İzmir 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada haklarında 3’er yıl hapis cezası istenen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar Seray Yiğenler, Egemen Çiğnek ve Irmak Kara ile avukatları ile Uluslararası Af Örgütü üyeleri Andrew Gardner ve Johannesvon Ahlefled gözlemci olarak katıldı.
Yapılan yargılamada Mahkeme Başkanı Abdulkadir Certel, geçen 28 Haziran’da yürürlüğe giren 6545 sayılı yasa gereği sulh ceza mahkemelerinin kapatıldığını, dosyaların Asliye Ceza Mahkemesine devredilmesi gerektiğini, bu konuyla ilgili kararın Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından verileceğini belirtti. Dava ile ilgili şimdi kurulun vereceği karar beklenecek.
(İHA)