BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.438,32
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Türkleri uzaya bu üniversite çıkaracak!

Türk Hava Kurumu (THK) Genel BaşkanıTHK Havacılık ve Uzay Üniversitesi'nin en kısa zamanda kurulacağını belirtti. İşte detaylar...

Abone ol

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, Meclis Genel Kurulu'nda oybirliği ile kabul edilen THK Havacılık ve Uzay Üniversitesi'nin en kısa zamanda kurulacağını belirtti. Yıldırım, halen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayını bekleyen üniversite için Fethiye'ye fakülte ve meslek yüksek okulu kurulacağını da açıkladı.

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, 12–15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Yamaç Paraşütü Akrobasi Dünya Kupası yarışları ile ilgili organizasyon toplantısına katılmak üzere Muğla'nın Fethiye ilçesine geldi.

Toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Yıldırım, THK Havacılık ve Uzay Üniversitesi ile ilgili müjde verdi.

Bir yıllık çalışmanın ardından TBMM Genel Kurulu'na gelen tasarının oy birliği ile kabul edildiğini hatırlatan Osman Yıldırım, Cumhurbaşkanı'nın onayının ardından üniversite kurulması için çalışmaların başlayacağını aktardı.

Dünyada havacılıkla ilgili 36 üniversite bulunduğunu 37'nci üniversitenin ise Türkiye'de kurulacağını kaydeden THK Genel Başkanı Yıldırım, kurulacak üniversite ile Türklere uzay yolunun açılmasını umduklarını söyledi.

THK Havacılık ve Uzay Üniversitesi'nin bir vakıf üniversitesi olacağını anlatan Osman Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, bu güzel gelişmeyi onaylarsa ki onaylayacağına inanıyoruz, 2011–2012 döneminde eğitime başlamayı düşünüyoruz. Üniversitede havacılık ve uzay konusunda mühendisler, teknik personel ve bilim adamları yetişecek. Merkezi Ankara'da olacak üniversitemiz bünyesinde Fethiye'ye önce bir Meslek Yüksek Okulu ardından da bir fakülte kurmayı düşünüyoruz. Çünkü Fethiye ilk hava şehidimizin ismini taşıyor." dedi.

YAMAÇ PARAŞÜTÜ AKROBASİ DÜNYA KUPASI FETHİYE'DE

Öte yandan Fethiye'de Türkiye'de ilk defa Yamaç Paraşütü Akrobasi Dünya Kupası yapılacak. 12–15 Mayıs tarihleri arasında Ölüdeniz'de yapılacak organizasyon Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Organizasyonla ilgili toplantı yapmak için Fethiye'de bulunan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Ölüdeniz ve Babadağı'nın yamaç paraşütü için bir marka olduğunu söyledi.

Ölüdeniz'in her yıl dünya çapında ses getiren farklı organizasyonlara ev sahipliği yaptığını anlatan Yıldırım, kurum olarak destekledikleri bu iki şampiyonanın Fethiye turizmi için büyük şans olduğunu söyledi.

Yamaç Paraşütü Akrobasi Dünya Kupası'nın Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) takviminde yer alarak ilk kez Türkiye'de yapılacağını belirten Özkaya, "Türkiyede FAI'nin tek yetkili kurumu olan Türk Hava Kurumu'na gönderilen şampiyona dosyasının onayı alınarak 12/15 Mayıs 2011 tarihlerinde Fethiye'de yapılacaktır. Ölüdeniz Belediye Başkanlığımız başta olmak üzere kurulan komite ile birlikte THK işbirliğiyle de şampiyona gerçekleştirilecektir." dedi.