BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.246,25
HABER /  DÜNYA

Türkiye'nin askeri gücü Rus uzmanı büyüledi

Rusya'da yayımlanan Ulusal Savunma dergisinin baş editörü İgor Korotçenko, İstanbul'daki 13. IDEF Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'na katıldığını söyleyerek Türkiye'nin askeri teknolojisinin kendisini büyülediğini söyledi.

Abone ol

Natsionalnaya Oborona (Ulusal Savunma) dergisinin baş editörü İgor Korotçenko, Türkiye'nin silah teknolojisinden etkilendiğini belirterek, Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu söyledi.

Rus NTV kanalında canlı yayın programında konuşan Rus askeri uzman Korotçenko, İstanbul'daki IDEF Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nı ziyaret ettiğini söyledi. Fuarda gördükleri karşısında büyülendiğii söyleyen Korotçenko şöyle konuştu:

"Geçenlerde İstanbul'daydım. Orada 13. IDEF Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'ndaki çalışmalara katıldım. Emin şekilde şunu söyleyebilirim: Türkiye'nin bu fuarda çağdaş yüksek askeri teknoloji bakımından sergilediği silahlar beni çok büyüledi. Belki birilerinin hoşuna gitmeyebilir. Ama yine de söyleyeceğim: Türkiye, bölgede kendi nüfuzunu genişletmek için askeri ve ekonomik kaynağa sahip.

'ERDOĞAN EMİN ŞEKİLDE İKTİDARDA DURUYOR'

Bazılarına göre, Türkiye'yi zayıflatmaya çalışıyorlar. Ama bu öyle kolay değil. Türkiye güçlü ülke. Erdoğan emin şekilde iktidarda duruyor. Erdoğan, halkın ezici çoğunluğunun desteklediği bir lider."