BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.437,03
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'de Gazze için üç günlük yas!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonları nedeniyle Bakanlar Kurulu kararıyla üç günlük yas ilan edildiğini söyledi.

Abone ol
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. Arınç, Filistin için 3 günlük yas ilan edildiğini söylerken, IŞİD'in kaçırdığı konsolosluk çalışanlarıyla ilgili olarak herhangi bir gelişmenin bulunmadığını açıkladıb

Bülent Arınç, yarın sabah itibariyle Filistin için yurt genelinde üç günlük yas ilan edildiğini söyledi. İsrail'in Filistin halkına karşı uyguladığı katliamı lanetlediklerini söyleyen Arınç, yarın sabahtan itibaren Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri Filistin için yas ilan edildiğini ifade etti. 

Hükümet olarak ateşkes görüşmelerini desteklediklerini ifade eden Arınç, İsrail'in Filistin halkına yönelik toplu cezalandırma şeklindeki uygulamanın son verilmesini istedi. İşte Arınç'ın açıklamalarından bazı satır başları;
 
"Türkiye bu saldırganlık karşısında ilkeli bir tutum izlemiştir. Güçlünün değil haklının yanında yer almıştır.
 
TİKA Filistin Koordinasyon Ofisi ilk etapta 1 milyon dolarlık yardım malzemesinin ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için çalışmalara başlamıştır. AFAD da 1,5 milyon dolarlık bir yardımda bulunmuştur.

TİB’İN MİT’E DEVRİ

Böyle bir husus görüşülmedi. Sayın başbakanımız bunları birleştirme amaçlı bir düşünceden bahsetmiş olabilir. Ancak bu konu gündeme gelmedi.
 
İSRAİL’E YÖNELİK SOMUT BİR YAPTIRIM GÜNDEME GELDİ Mİ

Şüphesiz bunlar da konuşuldu. Bizim İsrail’in ne OECD’ye üyeliği konusunda ne de başka bir konuda tek başına bir tasarrufumuz olmamıştır.
 
IŞİD’İN ELİNDEKİ KONSOLOSLUK ÇALIŞANLARI

Şoför arkadaşlar ailelerine kavuştular. Ancak konsolosluk görevlilerimizle ilgili bir gelişme yaşanmadı. İnşallah sabırlarının çok zorlandığı bir zamanda bu yurttaşlarımızın sevineceği günlerin yakın olmasını diliyorum ama şu an itibarıyla böyle bir müjde veremiyorum.
 
KERRY TÜRKİYE’YE GELECEK Mİ? MECLİS KAPANMADAN ÇALIŞACAK MI?

Sayın Kerry’in ziyaret yapacağı ülkeler arasında Türkiye yok. 
Meclisin içtüzüğüne uymayan tartışmalarla bir sinir harbi yaşanıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi halkımızın menfaatine yönelik yasaların çıkması için yoluna devam ediyor. Meclisin tatile çıkması da öngörülüyor. Ama  yasa görüşmeleri devam edecekse bayram nedeniyle ara verilecek ve sonra çalışmalara devam edilecek.
 
MAVİ MARMARA GÖRÜŞMELERİNDE YENİ GELİŞME VAR MI?

Görüşmeler neredeyse bitmişti sonra bu olaylar çıktı. Bu olaylar üzerine bunu imzalama durumu yok. Bu katliam karşısında adeta soykırıma dönüşen bu vahşet karşısında bizim İsrail tarafıyla böyle bir tazminat anlaşmasını imzalamamız söz konusu değil."