BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Türkiye üzerine ince siyasetler…

Yazının başlığını bir ironi yapmak maksadı ile değil müşahhas tespitin yansıması olarak koydum.

Hemen baştan izah etmekte fayda var. Yazının başlığını bir ironi yapmak maksadı ile değil müşahhas tespitin yansıması olarak koydum.

Türkiye yeni bir seçim dönemine girdi ya, herkeste bir telaş, bir heyecan…

Sadece içeride mi?

Hayır dışarıda da dış dünyada da bir telaş bir heyecan…

Herkes ince hesaplar, ince planlar, ince senaryolar peşinde…

Bu senaryoların ismiyle müsemma olanı geçtiğimiz günlerde sahneye kondu. CHP, parti başkanlığına layık görmediği Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanlığına aday gösterdi.

Aslında bu adaylık sürecinin adayı olarak Muharrem İnce’nin gösterilmiş olmasını Kılıçdaroğlu tarafından CHP içerisindeki kavganın ortaya çıkarılması olarak okumak en doğru ve isabetli tespit olacaktır.

İnce’nin adaylığının arkasında çok fazla ince hesaplar dönüyor. Kılıçdaroğlu partisinin içerisindeki var olan mevcut kavgayı ortaya çıkarıp faş ederek inceden inceye Muharrem İnce’nin siyasi mezarını kazarken Muharrem İnce de ince hesapların peşinde…

Velhasıl kelam CHP’de herkesin ince bir hesabı var…

İnce hesaplardan birisini İP geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmişti. CHP’den devşirme 15 milletvekiliyle ince bir bel hareketiyle seçimlere girmenin kapısını araladı.

Şimdilerde ise kendilerince hiçbir kıymeti olmayacak şekilde hedefi oldukça büyüttüler. Yüz bin imzadan fazlasını siyaset arenasına yansıtarak cumhurbaşkanlığına aday olmanın ince hesaplarını yapıyorlar.

Temel Karamollaoğlu’nun ince hesapları ise tutmadı. Abdullah Gül için yaptığı ince siyasetten bir sonuç alamayınca kendisini attı meydana.

Bir diğer ince hesaplar peşinde olanlar ise baraja takılması muhtemel siyasi partiler. Onlar da yine ince siyasi hareketlerle ittifaklara yamanarak Meclis’e inceden inceye sızmanın hesaplarını yapıyorlar.

Eeeee, içeridekiler ince hesaplar yaparlar da dışarıdakiler durur mu?

Fırsat bu fırsat deyip ince senaryolarını ustalıkla sahneliyorlar. Dolar, Euro ve Altındaki yükseliş ile Borsadaki düşüş bu ince hesaplar sonucu itinayla planlanmış Türkiye’yi yıpratma hareketleri…

Bu gidişle daha çok ince hesaplar göreceğiz belli ki… Ne diyelim… Keşke dışarıdan planlanmış ince hesapların içerideki piyonları bu ince zekalarını milletin çıkarlarını gözetmekte de kullanabilseler…

Herkes ince planların peşindeyken asıl ince siyaseti ise millet yapacak. 24 Haziran’da sandığa gidecek olan millet bütün bu ince hesapların defterini dürecektir.

Bu milletin feraseti tarih boyunca icraya koyulmuş nice ince planları toprağa gömmüştür.

1071 Malazgirt Zaferi’nden beri bu toprakları vatan belleyen, Yörük çadırlarından koca bir devleti inşa eden, İstanbul’da yeni bir çağın kapısını açmakla müjdelenmiş olan, Tekbir nidasının her daim semaya yükselmesi için göğsünü siper eden, Çanakkale’de yedi düvele canını vererek meydan okuyan, 28 Şubat’ta milletin inancını boğmaya kalkışanlara boyun eğmeyen, 15 Temmuz gecesi çıplak elleriyle tankları durduran bu millet üzerinde toplum mühendisliğinin yapılamayacağı daha önceleri birçok defa anlaşılmıştır.

Milletimiz feraseti ve öngörüsüyle yine en doğru kararı verecektir.

Aslında ince hesaplar peşinde koşanların hesaba katmadıkları öyle bir makam var ki…

Tuzak kuranların tuzaklarını başına geçiren Rabbimiz ince hesaplar peşinde koşanlara izin vermeyecektir. Tek derdi devleti, vatanı, milleti, dini ve imanı olanlara yönelik yapılan ince planlar, tüm hesapların görüldüğü makam tarafından boşa çıkarılacaktır…

Yeter ki bizler doğruluktan ve adaletten ayrılmayalım…

İsteyen istediği kadar ince hesap yapsın ne gam…

SOSYAL MEDYA TAKİP 

twitter.com/msbeser

facebook.com/msbeser