BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.436,26
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Romanya maçı özeti ve golleri

Türkiye, deplasmanda Romanya ile karşı karşıya geldi.

Abone ol

İNTERNET HABER- Mucize peşinde olan Milli Takım, Fatih Terim'le Romanya deplasmanında da kazandı, 2014 Dünya Kupası için umutlarını son iki maça taşıdı..

Türkiye'ye galibiyeti getiren golleri 22. dakikada Burak Yılmaz ve 90. dakikada Mevlüt Erdinç kaydetti. Bu sonuçla Fatih Terim'in üçüncü defa başına geçtiği A Milli Takım, deneyimli teknik adamın yeni dönemindeki ikinci maçta da galibiyeti hanesine yazdırdı ve puanını 13'e çıkararak, Romanya ile aynı puana ulaştı.

Grupta bir sonraki maçlarda Türkiye, 11 Ekim Cuma günü Estonya ile deplasmanda kozlarını paylaşırken, Romanya da Andorra deplasmanında sahne alacak.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda Romanya karşısında, son oynadıkları Andorra maçının kadrosundan sadece bir değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Rahatsızlığı nedeniyle Andorra maçında forma giyemeyen Selçuk İnan'a ilk 11'de görev veren Terim, Nuri Şahin'i ise yedek soyundurdu.

Ay-yıldızlılarda Andorra maçı sonrası geçirdikleri üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle yoğun bir tedavi programı uygulanan ve dün yapılan son antrenmanda takımla çalışan Arda Turan ve Gökhan Gönül de Romanya karşısında ilk 11'deki yerini aldı.

STANCU İLK 11'DE

Romanya Milli Takımı ise son oynadıkları Macaristan maçına göre iki değişiklikle sahaya çıktı. Teknik direktör Victor Piturca, Türkiye karşısında Alexandru Bourceanu ve Alexsandru Maxim'in yerlerine ilk 11'de Cristian Tanase ve Ovidiu Hoban'a yer verdi.
Türkiye'de Galatasaray ve Orduspor'un ardından Gençlerbirliği'nde forma giyen Bogdan Stancu, Romanya takımında forvette görev yaptı.

ROMANYA'YI ADETA DAĞITTIK

Türkiye'nin grup ikinciliği şansını sürdürmesi için mutlak galibiyete ihtiyacı bulunduğu maça, Romanya seyircisinin de desteğiyle baskılı başladı. Ancak kısa sürede orta sahada pres yaparak evsahibi takımın baskısını kıran A Milli Takım, Burak Yılmaz ve Umut Bulut ile ileride pozisyon aradı.

YÜREĞİMİZİN AĞZIMIZA GELDİĞİ AN

İlk 15 dakika içerisinde gole çok yaklaşsak da bulduğumuz net fırsatta Burak Yılmaz istediği vuruşu yapamadı. Dakikalar 10'u gösterdiğinde hızlı gelişen Türkiye atağında sağ kanattan Umut Bulut'un pasında topa hareketlenen Burak Yılmaz'ın, ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda çektiği etkisiz şutta, kaleci Tatarusanu meşin yuvarlağı çelerken, sonrasında ise savunma topu uzaklaştırdı. Bu pozisyonun 4 dakika ardından Romanya'nın geliştirdiği atak az kalsın golle sonuçlanıyordu. Sol kanattan gelişen Romanya atağında tecrübeli file bekçimiz Volkan Demirel'in kalesini terk ederek uzaklaştırmak istediği top, sol çaprazda Tanase'nin önüne düştü. Tanase'nin aşırtma vuruşunu Caner Erkin çizgi üzerinde kafayla çıkarırken, direğe çarpan top oyun alanına geri döndü ve derin bir nefes aldık.

BURAK YILMAZ SEVİNCE BOĞDU

Caner Erkin'in sol kanattan açtığı ortada, ceza sahasında Burak Yılmaz, iki savunma oyuncusu arasından yaptığı şık kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu ve A Milli Takımımızı 1-0 öne geçirdi.
 
Golden sonra topa daha çok sahip olan Türkiye karşısında kanatlardan etkili olmaya çalışan Romanya istediği pozisyonları bulamadı ve ilk yarıyı Türkiye, 1-0 önde bitirdi.

TERİM'İN DEĞİŞİKLİKLERİ

Fatih Terim, illk oyuncu değişikliği hakkını Burak Yılmaz'ın yerine 72. dakikada Olcay Şahan'ı sahaya sürerek gerçekleştirdi. Böylece orta sahayı kalabalık tutarak rakibimizin üzerimize daha sık bir şekilde gelmesini engellemiş olduk.
84. dakikada ise Olcay Şahan'ı Gökhan Töre'nin yerine çeken Terim, Mevlüt Erdinç ile Gökhan Töre değişikliğine gitti. Fatih Terim, son hakkını ise tamamen zaman geçirmeye yönelik bir hamle olarak gerçekleştirdi ve uzatma dakikaları içerisinde Umut Bulut'un yerini Ersan Gülüm aldı.

SON SÖZÜ MEVLÜT SÖYLEDİ

Son kozlarını oynayan Romanya'nın atak girişimlerini savuşturduğumuz sırada gelişen kontra atakta, Arda'nın gönderdiği pas sonucu ceza alanında topla buluşan Mevlüt, ceza alanında düzgün açıyı bulduktan sonra sağ çaprazdan plase vuruşunda topu ağlara gönderdi ve maçın skorunu belirledi.

ROMANYA: 0 - TÜRKİYE: 2 (MAÇ SONUCU)

Stat: Ulusal Arena
Hakemler: Svein Oddvar Moen, Kim Haglund, Frank Andas (Norveç)
Romanya: Tatarusanu, Matel, Rat, Chiriches, Pintilii, Marica (Dk. 46 Maxim), Tanase, Torje (Dk. 46 Popa), Goian, Hoban, Stancu
Türkiye: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Ömer Toprak, Caner Erkin, Mehmet Topal, Selçuk İnan, Gökhan Töre (Dk. 84 Mevlüt Erdinç), Arda Turan, Umut Bulut (Dk. 90 Ersan Gülüm), Burak Yılmaz (Dk. 73 Olcay Şahan)
GolLER: Dk. 22 Burak, 90+5 Mevlüt
Sarı kartlar: Dk. 40 Rat (Romanya), Dk. 65 Volkan, Dk. 70 Arda (Türkiye)