BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,78
ALTIN 2.441,07
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Barzani'yle ipleri kopardı! Flaş gelişme

IKBY'nin tüm ısrarlara rağmen referanduma gitmesi Türkiye'yi harekete geçirdi. Türkiye Barzani'yle ipleri koparttı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu KDP temsilcisini arayıp "Türkiye'ye gelme" dediklerini açıkladı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: (Barzani'nin lideri olduğu) Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) temsilcisini arayıp "Türkiye'ye gelme" dedik.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Bakan Çavuşoğlu, 'Bundan sonra muhatabımız Bağdat, KDP'nin temsilcisine 'Türkiye'ye gelme' dedik' açıklamasında bulundu. Çavuşoğlu'nun konuşmasının satır başları:

ANGAJMAN KURALLARIMIZI UYGULADIĞIMIZ DURUMLAR VAR

İhtiyaç duyulduğunda bu tür ortak tatbikatlar önemlidir. Biz ihtiyaç duyduğumuz zaman burada Irak'ın egemenliği önemli. Irak devletinin hükümetinin bizi davet etmesi de önemli. Angajman kurallarımızı uyguladığımız durumlar var.

'ASKERİ MÜDAHALE İÇİN O ÜLKENİN DAVETİ ŞART'

Bize Irak'tan bir tehdit bir saldırı geldiği zaman PKK'nın bulunduğu yerlere biz çok operasyonlar yaptık. Bu uluslararası hukuktan doğan hakkımız. Ama bir ülkenin içerisine askeri olarak girebilmemiz için o ülkeden davet gelmesi gerekiyor. Burada da bizim muhatabımız Bağdat'tır.

TÜRKMENLERE SALDIRI OLURSA GEREĞİ YAPILIR

(Kerkük'teki PKK'lı teröristler) Türkmenlere saldırı olursa gereği yapılır. Bağdat talep ederse, ortak bir tehdit çıktığı zaman birlikte hareket ederiz.

ARTIK MUHATABIMIZ IRAK YÖNETİMİ

Habur sınır kapısında muhatabımız bölgesel yönetim değil Bağdat yönetimidir. Habur'u kapatmıyoruz.

ERBİL BAĞDAT'IN PETROLÜNÜ SATAMAZ

Erbil artık Bağdat'ın petrolünü satamaz.Irak'ı bölmeye çalışmazlarsa bizim onlarla bir problemimiz olmaz.