BIST 8.748
DOLAR 32,34
EURO 35,14
ALTIN 2.241,33
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Türk Western filmi Belalılar bakın kaç kişi tarafından izlendi

Yönetmen Hasan Karcı, Türk oyuncularla Çınarcık ve Tuz Gölü’nde 'Belalılar/Alborotadores' adında bir 'Western' filmi çekti. Filmi izleyenlerin kişi sayısını öğrenince adeta şoke olacaksınız.

Abone ol

İSPANYA'da düzenlenen 7. Almeria Western Film Festivali'nde ödül alma umuduyla çekilen film, iki haftada yalnızca 85 kişi tarafından izlendi. Filmin hasılatı şimdilik 1061 lira.

Çekimler Çınarcık, Tuz Gölü gibi mekanlarda yapıldı. Hatta ekip, efsane film İyi Kötü Çirkin'in platosunu da altı gün kullandı. Ancak Türk izleyici filme ilgi göstermedi. İki hafta önce vizyona giren filme 85 kişi bilet aldı. Hasılat ise şimdilik sadece 1061 lira. Filmin bazı sahneleri Türkiye'de, bazıları ise İyi Kötü Çirkin'in çekildiği İspanya'daki Tabernas kasabasında çekildi. Filmin girişinde 'El Turko Western' yazısı yer alıyor.

BELALILAR KONUSU NE?  Görünürde konusu Meksikalı acımasız bir haydutun hayatını anlatıyor. Fakat mesajı bundan çok daha derin. Filmin hedeflediği mesajı ise filmin Lolita'sı Mimoza Elezi'ye sorduk.

Elezi, "Film bir absürt komedi aslında. Bir tarafta eski Maya döneminden insanları dumanla telepati yaparak iletişim kurarken göruyoruz, diğer tarafta ise bugünün son model telefonu ile görüyoruz. Bir tarafta haydutların çirkefliği ve acımasızlığını görürken diğer tarafta Karadeniz'in kol bastı oyununu görüyoruz. Bir tarafta seri katil acımasız bir kovboyu görürken öte yandan bir adalet kararı vurgulanıyor. Sonu da filmin en güzel mesajını anlatıyor. Her ülkede cinayetler var. Ve bazı ülkelerde idam kararları uygulanıyor. Fakat biz Türk olarak idama karşı olduğumuz için normalde western kültüründe idamla cezalandırılması gereken bir haydutun idam cezasının uygulanışı gösterilmiyor. Yani finalinde darağacına bağlı boş bir iple sürpriz bekliyor izleyiciyi" diyor.