BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.447,85
HABER /  GÜNCEL

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay'da kutlama programları düzenlendi.

Abone ol

Mersin'de Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleştirilen programda İl Emniyet Müdürlüğü ve Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü çelenkleri Atatürk Anıtı'na sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, yaptığı konuşmada, vatandaşların gelecekten emin, huzur ve güven ortamında yaşamlarını sürdürebilmeleri için hak ve adaletten ayrılmayarak görevlerini layıkıyla yerine getirme gayreti içerisinde olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Baştuğ, "Polis asker kadar disiplinli, bir hukukçu kadar hukuk adamı ve bir anne kadar şefkat timsali olmak zorundadır. Bu anlayış içerisinde dostun güven duyduğu, düşmanın korktuğu teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünü şanla şerefle kutlayarak her geçen gün daha da güçlenen teşkilatımızda uyumlu ve özverili bir şekilde çalıştığımız mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Programda, Mersin Büyükşehir Belediyesi bando ekibi, Polis Marşı ve Polis Akademisi Marşı'nı çaldı. Program, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve emekli bir polis memurunun "Bayrak" şiirini okumasıyla tamamlandı.

- Adana

Adana Atatürk Parkı'ndaki törende İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksekokulu ile Şehit Aileleri Derneği çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Zeybek, törende yaptığı konuşmada, temel hak ve özgürlükler ile demokrasi ve hukuk devletinin teminatı olan Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümünü kutlamaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

Teşkilatın 171 yıllık birikimiyle sadece Türkiye'de değil dünyada da en başarılı güvenlik teşkilatlarından biri olduğunu ifade eden Zeybek, "Bölgemizin, medeniyetimizin, ülkemizin özel şartlarının, içinde bulunduğumuz özel durumların da etkisiyle Türk Polis Teşkilatı tüm diğer ülkelerdeki meslektaşlarından da bu noktada farklı bir konumda bulunmaktadır." dedi.

Adana Emniyet Müdürlüğü olarak temel hedeflerinin güvenlik hizmeti sundukları toplumun tüm katmanlarıyla iletişim kanallarını açık tutarak, her yeri güvenli kılmak, huzur ve asayişi kesintisiz sağlamak olduğunu ifade eden Zeybek, tüm personelin gece gündüz demeden fedakarca, üstün hizmet ve sorumluluk anlayışıyla görevlerini yerine getirdiklerini kaydetti.

Törene CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, ABD'nin Adana Konsolosu Linda Stuart Specht ile Emniyet Müdürlüğü personeli katıldı.

- Osmaniye ve Hatay

Osmaniye'de, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ile Osmaniye Şehit Polis Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı Mahmut Kaplan, Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Hatay'da da Antakya Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ile Hatay Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ali Canbolat çelenk koydu. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tamamlandı.