BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.437,24
HABER /  GÜNCEL

'Türk Milleti'ni Cübbeli mi geri bıraktı?'

Cübbeli Ahmet Hoca harf devrimini eleştirirken çok konuşulacak bir ifadeye imza attı: Türk Milleti'ni Cübbeli mi geri bıraktı?

Abone ol

Cübbeli Ahmet Hoca son vaazında Mustafa Kemal Atatürk'ün harf devrimi ve devrimin etkileriyle ilgili çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Cübbeli Ahmet Hoca, harf devrimini eleştirirken yine çok konuşulacak bir cümle kurarak 'Türk Milleti'ni Cübbeli mi geri bıraktı?' dedi.

İşte Cübbeli Ahmet Hoca'nın o çarpıcı açıklamaları:

"MİLLET BABASININ MEZARINI OKUYAMAYACAK HALE GELDİ"

Bu Müslümanların kitabı ne kitabıydı? Arapça eserlerdi ondan sonra çeviri olsa bile nereye çevirilmişti. Osmanlıca'ya tercüme edilmişti. Siz ne yaptınız Arap harflerini yasak ettiniz, Osmanlı harflerini yasak ettiniz. Bu harflerle eğitimi kaldırdınız, millet babasının mezarını okuyamayacak hale geldi. Sabaha bir toplum cahil olarak uyandı.

"BİZİM KİTAPLAR BERLİN'DEN LONDRA'DAN ÇIKIYOR"

Ondan sonra o kitapları ne yaptı gavurlar? Geldiler Anadolu'da dağı taşı gezdiler el yazma eserleri aradılar. Bizim kütüphanelerimizden çoğunu çaldılar. Şu anda astronomiyle ilgili bir eser arasan yazma, Berlin'de çıkıyor, Londra'da çıkıyor, Amerika'da çıkıyor.

"LAİKLİK ADI ALTINDA DİNSİZLİK YAPTILAR"

Adamlar bize ne demişler bu kitaplar sizi geri bıraktı, bak Osmanlı battı bu kitapları bırakın bırakın...Bunlar değersiz hurafe bunlar hurafe... Ondan sonra millete o kitapları bıraktırdılar. Zaten harflerini değiştirdiler, yazıları değiştirdiler... Laiklik adı altında dinsizlik yaptılar...

"TÜRK MİLLETİNİ CÜBBELİ Mİ GERİ BIRAKTI?"

O zamanlar millet evimde yakalanmasın diye çöp diye kitapları atarlardı. Böyle bir zalim İnönü dönemleri var bu memleketin yaşadığı... Ezanı Türkçe'ye çevirmiş adam ya bunlar daha ne yapmamış... Milleti geri bıraktı diyorlar Cübbeli mi geri bıraktı bu Türk milletini? Konuşuyor, ne konuşuyorsun sen ne felsefe yapıyorsun...