BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
HABER /  GÜNCEL

Türk jetleri Kandil'de PKK'yı vuruyor

Türkiye'den son dakika PKK operasyonu! Türk jetleri, Kuzey Irak'taki bazı PKK kamplarına yönelik hava harekatı başlattı.

Abone ol

TSK'dan son dakika PKK operasyonu! Türkiye, Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik askeri operasyonun ardından Kuzey Irak'taki PKK kampları için yeni bir operasyon başlattı. Kuzey Irak'taki kaynaklara göre Diyarbakır'dan havalanan Türk jetleri, Kuzey Irak'taki bazı PKK hedeflerini vurdu.

589.jpgTürkiye, önceki gün IŞİD mevzilerine yönelik operasyonun ardından bugün de Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik bir operasyon düzenledi.

Ankara'daki kaynaklara göre saat 23.00'da Diyarbakır'dan havalanan Türk jetleri, Kuzey Irak'ta daha önceden belirlenen PKK hedeflerini vurdu. Kürt Bölgesi kaynakları da bu iddiaları yalanlarken, yapılan saldırıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

IŞİD'E OPERASYON DÜZENLENMEDİ

Bu arada askeri kaynaklar, operasyonun IŞİD'e yönelik olduğu iddialarını ise yalanladı. Buna göre dün gece Diyarbakır'dan üst üste havalanan Türk jetleri, Suriye sınırını geçmeksizin dahi herhangi bir askeri operasyon düzenlenmedi. IŞİD'e yönelik operasyonu ise ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri gerçekleştirdi. 

NELER YAŞANDI?

Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan 3 kol halinde kalkan dokuz F-16 savaş uçağı saat 22.55 sıralarında Çukurca'dan sınırı geçerek Irak hava sahasına girdi. Türk savaş uçakları saat 22.55'ten itibaren Kuzey Irak'ta bulunan PKK'ya ait hedefleri bombaladı. 5 bölgede bombalanan hedefler arasında örgüte ait eğitim tesisleri, sığınaklar ve uçaksavar bataryalarının olduğu öğrenildi. Hava operasyonu halen devam ediyor.

pkkya-operasyon.jpg