BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Turizm akademisyenleri dernekleşti

Yükseköğretim kurumlarında görev yapan turizm akademisyenleri dernekleşti.

Abone ol
Üniversitelerde görev yapan Turizm akademisyenleri dernekleşti. Kurucu Başkan Prof. Dr. Muharrem Tuna, yükseköğretim kurumlarındaki turizm alanındaki fakültelerin artmasıyla birlikte, hem akademyanın hem de sektörün ihtiyaçlarının karşılanması için böyle bir dernek kurulduğunu ifade ederek dernek sayesinde akademisyenlerin özgün bir çatı altında toplanacağını söyledi.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Muharrem Tuna, üniversitelerdeki turizm akademisyenlerini tek çatı altında toplamak amacıyla kurulan dernek hakkında bilgi verdi. Turizm alanında doçentliğin YÖK tarafından tanınmasıyla birlikte turizm alanındaki yükseköğretim kurumlarının sayısının hızla arttığını söyleyen Tuna, bu durumun turizm akademisyenliğinin önemini ve bu akademisyenlerin vereceği eğitsel ya da sektören katkılara olan ihtiyacı artırdığını ifade etti. Tuna açıklamasında şunları kaydetti;

"Bugüne kadar turizm sektörünün en önemli yapı taşlarından birisi olan turizm akademisyenlerinin özgün bir çatı örgütü bulunmamakta idi. Bu nedenle, akademisyenlerin bir sivil toplum kuruluşu çatısı altında örgütlenmesinin, turizm eğitimi ve turizm sektörüne daha fazla katkı vermesi ve sorunlara akılcı çözümler üretilebilmesi noktasında faydalı olacağını düşünmekteyiz. Geniş katılım ile Türkiye genelinde örgütlenecek sivil toplum kuruluşumuz, ülkemizin en önemli birliklerinden birisi olacaktır.

GÜÇ BİRLİĞİ 
 
Turizm akademisyenlerinin Türkiye genelinde güç birliği yapmasına olanak sağlayacak bir örgütlenmeyi hayata geçiren kurucular kurulu üyeleri, Turizm Akademisyenleri Derneği’nin ortak çalışmalar ve projeler aracılığı ile ülke çapında turizm eğitiminin kalitesini ve bu yolla turizmde ülkemizin rekabet gücünü arttırma gibi önemli gayelerinin olduğunu belirttiler.
 
Türkiye’de faaliyette bulunan çok sayıda turizm yükseköğretim kurumunun temsilcilerinden oluşan kurucular kurulu, bu hafta itibariyle çalışmalarına başladı. Yoğun bir tempo içerisinde başlayan çalışmalarda ilk olarak merkezi ve yerel teşkilatlanma konuları ele alınacak ve kurullar vasıtasıyla her ilde dernek temsilcilikleri oluşturulacak.