BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.440,80
HABER /  GÜNCEL

Tunceli ve Şırnak'ta PKK saldırıları

Tunceli'nin merkezinde iki PKK'lının düzenlediği saldırıda bir polis memuru hayatını kaybetti. PKK'lılardan biri de öldü. Şırnak'ta da bir sivil ölürken, bir uzman çavuş yaralandı.

Abone ol

Tunceli'de Şehit Nahit Bulut polis karakoluna PKK'lılar tarafından düzenlenen saldırıda bir PKK militanı ölürken, bir polis memuru hayatını kaybetti.

Kent merkezindeki karakolu hedef alan saldırıda yaralanan ambulans şoförü ile bir genç kızın tedavisi de Tunceli Devlet Hastanesi’nde sürüyor.

Yaralı kızın durumunun ağır olduğu belirtildi.

TIKLAYIN: Tunceli geç bulup çabuk kaybettiği huzurunu arıyor

Kentteki HDP milletvekili Alican Önal, saldırıda yaralanan PKK'lıyı hastaneye götürmeye çalışırken üzerlerine ateş açıldığını söyledi.

Ticari araca ateş açıldı

Bu arada Şırnak'ta da bir uzman çavuşun bindiği araca ateş açıldı.

Saldırıda taksinin sürücüsü Lokman Bayar hayatını kaybetti, uzman çavuş ağır yaralandı.

Cizre Caddesi üzerindeki kırmızı ışıkta duran ve içinde uzman çavuş Nuri Karakaş’ın da bulunduğu Lokman Bayar yönetimindeki taksiye PKK’lılar tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı.

Şırnak Valiliği’nden ilgili açıklamada, "04.09.2015 tarihinde ilimiz Şırnak merkezde bir uzman çavuşun bindiği, içerisinde şoför ve 6 yaşındaki çocuğun da bulunduğu sivil araca bölücü Terör örgütü mensupları tarafından ateş açılmış. Açılan ateş sonucu uzman çavuş ve şoför yaralanmış olup, araç şoförü vatandaşımız kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetmiştir. Olayın hemen ardından faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalar başlatılmıştır" denildi.