BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.446,23
HABER /  GÜNCEL

Tuncay Özkan olay çıkardı

Ergenekon davasında yine olay çıktı. Sanık Tuncay Özkan bağırıp çağırınca salondan dışarı atıldı.

Abone ol

'Ergenekon' davasının bugünkü duruşmasına katılan tutuklu sanık Tuncay Özkan bağırarak konuşunca duruşma salonundan çıkartıldı. Özkan, duruşma salonundan çıkartılırken ''Bağırırım, adalet istiyorum'' dedi.

Ergenekon savcısı tutuklama istediİstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen davanın bugünkü duruşmasına, gazeteci Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın da aralarında bulunduğu 31 tutuklu sanık katıldı.

Tutuklu yargılanan eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Ersin Gönenci ve İbrahim Özcan ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada tutuksuz yargılanan Emin Şirin, İlyas Çınar, Sinan Aygün, Hüseyin Keskin ve Muhterem Bağcı hazır bulundu.

YUMRUĞUNU MASAYA VURARAK BAĞIRMAYA BAŞLADI

İki yıldır tutuklu olduğunu hatırlatan Özkan, bu noktadan sonra sesinin tonunu hiç düşürmeden yumruğunu kürsüye vura vura ve bağırarak konuşmaya başladı; "Bu davayı böyle sürdüremezsiniz. 2 yıldır tutukluyum. Hangi general benden emir almış? Ben kime talimat vermişim. Benim suçum ne? Bunu bana söyleyin ya da yargılamaya bir an önce son verin. Bana bağırmayın demeyin. Çünkü bağırmak durumundayım. Neden beni tutuklu tutuyorsunuz? Burada hukuk yok. Neden, Balyoz davasında böyle tutuklama yapılmaz diye insanlar salıveriliyor? Orada mı hukuk yok burada mı? Böyle yargılama olmaz. Burada Faşizm var sayın Balkız ve sayın Genç. Ben AKP muhalifiyim, ırkçılığa karşıyım. İnsanları toplayıp aynı pazar içine koyarak bir yere varamazsınız. Burada zulüm var. Eğer bu sorularıma cevap verilmezse ve ne ile suçlandığım söylenmezse Cuma gününe kadar açlık grevi yapacağım. Gerekirse ölüm orucuna başlarım. Ramazan da geldi. Yatabiliyorsanız gelin siz yatın burada. Gelebiliyorsanız buyurun iftara. Bu yargılamayı böyle devam ettiremezsiniz."

Özkan'ın uzun süre bağırarak ve kürsüye vurarak konuşmasını Başkan Köksal Şengün yarıda keserek "Yeter artık, bağırmadan konuşun" diye uyarıda bulundu.

"HAYVANLAR" DİYE BAĞIRANLAR OLDU

Bu esnada Avukat Celal Ülgen, sakinleştirmek üzere Özkan'ın yanına gitti. Karşılıklı olarak bağırırım, bağıramazsınız diyaloğunun ardından Başkan Şengün, sanık Özkan'ın salondan dışarı çıkarılması için jandarmaya talimat verdi. Jandarma talimatı yerine getirmeyince Başkan Şengün 4-5 kez talimatını yineledi. Özkan, jandarmalar arasında bağırarak duruşma salonundan çıkarılırken İzleyici bölümünden mahkeme başkanı Köksal Şengün'e hitaben "Hayvan" diye bağıranlar olduğu gözlendi.